Grote vermogensbeheerder pakt winst en verkoopt crypto aandelen

Petra van der Werf


ARK Invest is een groot Amerikaans investeringsbedrijf. Het is erg optimistisch over crypto en diende, net als Blackrock en Grayscale, deze zomer een aanvraag voor een bitcoin (BTC) ETF in.

Momenteel lijkt de vermogensbeheerder er echter voor te kiezen om winst te pakken na de recente prijsstijgingen op de cryptomarkt. ARK maakt bekend dat het deel van zijn crypto-gerelateerde investeringen verkoopt.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

ARK verkoop crypto aandelen

ARK heeft als onderdeel van zijn Next Generation Internet ETF een grote allocatie in Coinbase (COIN) aandelen en investeringen in het grootste bitcoin fonds ter wereld, namelijk GBTC van Grayscale.

Op dinsdag verkocht ARK voor $1,8 miljoen aan GBTC aandelen en $1,7 miljoen aan COIN aandelen.

Op maandag deed ARK dit ook al. Toen verkocht het $3.3 miljoen aan COIN en ongeveer $2,5 miljoen aan GBTC. Het is niet de eerste keer dat ARK na een forse stijging ervoor kiest om wat winst te pakken, onder andere met de verkoop van COIN aandelen.

ARK begon hevig te investeren in GBTC en COIN in 2022, toen de crypto markten zeer laag stonden. De verkoop van deze week is slechts een klein deel van de totale hoeveelheid COIN aandelen die ARK in bezit heeft. In juni had ARK namelijk 11,4 miljoen COIN aandelen ter waarde van destijds 590 miljoen dollar in handen. 

Het bitcoin (BTC) ETF van ARK invest

ARK Invest, waarvan de bekende investeerder Cathie Wood de CEO is, diende, zoals vermeld, ook een aanvraag voor een bitcoin-ETF in. Van alle bitcoin spot ETF aanvragen staat de deadline van ARK’s ETF overigens vrij vroeg op de planning voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In januari moet de SEC met een besluit komen over het bitcoin-ETF van ARK.

De uiterlijke deadline van het ETF van Blackrock staat daarentegen pas in maart op de planning. Hoewel dit de uiterlijke deadlines zijn voor de SEC, kan de commissie ervoor kiezen om al eerdere een besluit te nemen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment