Groot seksschandaal op militaire academie Spaanse prinses Leonor

Petra van der WerfDe affaire tussen de studente en het opleidingshoofd wordt gezien als een schending van de militaire ethiek en discipline. De verhouding zou al een tijdje bezig zijn geweest. Een paar weken geleden zou een einde aan deze amoureuze relatie zijn gekomen. 

Het meisje is een voormalig klasgenoot van Leonor. De twee zijn echter niet bevriend. Het opleidingshoofd is inmiddels met tijdelijk verlof. Mogelijk heeft hij een rechtszaak aan zijn broek hangen wegens machtsmisbruik.

Leonor studeert sinds augustus vorig jaar op de Militaire Academie van Zaragoza omdat ze later haar vader, koning Felipe, opvolgt als monarch van Spanje. Zij voert dan ook het bevel over de strijdkrachten en dus is een militaire training verplicht. Naar verwachting is Leonor in juli klaar met haar opleiding aan deze school. Daarna gaat zij ook nog in opleiding op de marineschool en bij de luchtmacht.

Maandag is bekendgemaakt dat de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia, de ouders van Leonor, in april een bezoek brengen aan Nederland. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen hen op woensdag 17 en donderdag 18 april.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment