Grayscale’s Bitcoin-ETF groeit voor 2e dag, maar Hongkong ETF’s vallen tegen

Petra van der Werf


De Amerikaanse spot bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) haalden begin dit jaar extreem veel kapitaal op, maar ze ervaarden een slechte maand in april.

Inmiddels beginnen de ETF’s weer beter te presteren en kapitaal aan te trekken, echter stellen de nieuwe ETF’s in Hongkong teleur.

Inkomsten van bitcoin mining daalt naar laagste punt in tijden

Inkomsten van bitcoin mining daalt naar laagste punt in tijden

Amerikaanse bitcoin-ETF’s zien voor 2e dag op rij instroom, waaronder Grayscale

Nadat de Amerikaanse bitcoin-ETF’s miljarden begin dit jaar aantrokken, draaide deze trend in april om. Vooral de laatste week van vorige maand zag er negatief uit voor de beursfondsen. Tussen 24 april en 2 mei zagen de Amerikaanse bitcoin-ETF’s enkel een netto-uitstroom.

Op 1 mei zagen de ETF’s zelfs een recorduitstroom van $563,7 miljoen, maar daarna begon het tij te keren. Op 2 mei kwam de uitstroom nog op slechts $34,4 miljoen uit en op 3 mei vond eindelijk weer netto-instroom plaats die direct zo hoog als $378 miljoen uitkwam.

Gisteren, op 6 mei, zagen de Amerikaanse ETF’s voor de tweede dag op rij een netto-instroom, al was het met $217 miljoen een stukje minder dan op 3 mei.

Opvallend is dat de bitcoin-ETF van Grayscale Investments op 3 mei voor het eerst een instroom behaalde. Dit fonds zag sinds de lancering enkel kapitaal wegstromen en was verantwoordelijk voor het grootste aandeel van alle uitstroom.

Op 6 mei zag het fonds van Grayscale voor de tweede dag op rij een instroom. Dit nam echter weer fors af. Op 3 mei kwam de instroom nog op $63 miljoen uit, maar op 6 mei nog op slechts $3,9 miljoen.

Wellicht net zo opvallend is dat niet de bitcoin-ETF van BlackRock ditmaal grotendeels verantwoordelijk was voor de netto-instroom. Die eer gaat naar het fonds van Fidelity, dat een instroom rond de $100 miljoen zag in de afgelopen twee handelsdagen.

Hongkong ETF’s blijven teleurstellen en zien al uitstroom

Terwijl de Amerikaanse markt tekenen van herstel vertoont, blijft de situatie in Hongkong echter tegenvallen.

In Hongkong lanceerde vorige week niet alleen ETF’s voor bitcoin, maar ook voor ethereum (ETH). De nieuwe fondsen zagen echter gezamenlijk op 2 mei een instroom van slechts $14,7 miljoen en op 3 mei van maar $9,5 miljoen.

Gisteren op 6 mei werd zelfs een netto-uitstroom gemeten bij de ETF’s van Hongkong. De uitstroom kwam gisteren op $4,9 miljoen uit.

Daarmee blijven de ETF’s in Hongkong slechter dan verwacht presteren. Desondanks wijst ETF-expert Eric Balchunas van Bloomberg erop dat de ETF’s relatief tot hun markt al net zo groot zijn als hun Amerikaanse equivalenten.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment