Funda-vondst: verborgen opknapper op de Holterberg (onder de 2 ton!)

Petra van der WerfHet prijskaartje van €160.000 onthult stiekem al dat je er geen gouden deurhendels of gepolijste tegels zal aantreffen. Van blauwe vloerbedekking en lambrisering in de keuken, tot gele tegels en bruine inbouwkasten: het zal niemand verbazen dat de woning gebouwd is in 1951. Toch heeft het met een rieten zadeldak, houten kozijnen én luikjes een heel romantisch karakter.

Addertje onder het gras?

Ondanks dat een renovatie-avontuur natuurlijk enorm gaaf is om aan te gaan, zijn er juridisch gezien wel een aantal uitdagingen om rekening mee te houden. Naast de koopprijs betaal je namelijk €7.500 aan erfpacht per jaar. Bovendien kom je alleen aan dit prachtige stulpje door een motivatiebrief te schrijven aan staatsbosbeheer. De verbouwontwerpen voor de nieuwe woning moeten tenslotte ook voldoen aan de “bestaande karakteristieke hoofdvorm”. Dit betekent dat je, als je gaat verbouwen, met een ontwerp moet komen met respect voor de bestaande karakteristiek, wat te allen tijde in overleg gaat met de stadsbouwmeester. 

Perfecte locatie

Heb je tóch die extra centen ervoor over, dan kom je te wonen op een wel héél bijzondere locatie. De Holterberg is namelijk een natuurgebied dat deel uitmaakt van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Vanaf het kavel van 1545 m² fiets je dan ook gelijk de natuur in (fun fact: je woont hier niet alleen, de wolf is er inmiddels ook gevestigd), maar ook het centrum van Holten is zó te bereiken. Sterker nog, het meest nabijgelegen NS-station ligt op fietsafstand!

Wil jij de uitdaging aangaan om hier een modernere woning van te maken, of wil je lekker wegdromen bij alle foto’s? Bekijk dan hier de Funda-pagina voor meer informatie. 

Fotocredits 

Funda / Hofrijck RentmeestersWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment