Ethereum zal op korte termijn beter presteren dan bitcoin, zegt expert

Petra van der Werf


Een investeringsmanager verwacht dat ethereum (ETH) voorlopig beter zal presteren dan bitcoin (BTC).

De huidige omstandigheden lijken een stevige basis te bieden voor ethereum om nog sneller te kunnen stijgen ten opzichte van bitcoin.

‘Ethereum mist iets cruciaals ten opzichte van Bitcoin’

'Ethereum mist iets cruciaals ten opzichte van Bitcoin'

Ethereum presteert beter dan bitcoin

Volgens assetmanager Joshua Lim, zal ethereum de komende tijd beter presteren dan bitcoin. De grootste reden hiervoor zou de aanstaande lancering zijn van de ethereum spot exchange-traded funds (ETF’s). De afgelopen maanden trok de op een na grootste cryptomunt al steeds meer aandacht van investeerders. Dit werd versterkt toen de Securities and Exchange Commission (SEC) op 23 mei liet weten dat zij de nieuwe ETF’s goedkeuren.

Lim vertelt tegen crypto nieuwssite The Block dat hij verwacht dat de prijsratio tussen bitcoin en ethereum nog verder zal oplopen. Dat is de verhouding over hoeveel ethereum nodig is om één bitcoin te kopen. Half mei stond deze verhouding met 0,045 op het laagste punt in maanden. Maar sinds de goedkeuring van de SEC is dit getal gaan stijgen. Op dit moment ligt de verhouding op 0,056 en de investeringsmanager verwacht dat dit verder zal stijgen naar 0,06.

Gunstige factoren voor ethereum

De mening van Lim wordt onderbouwd door onderzoeksbureau K33 Research. Volgens dit bureau staat ether er goed voor om een relatief sterkere positie in te nemen dan bitcoin, tot de ethereum ETF’s worden gelanceerd.

Verder valt het hen op dat de huidige prijsbewegingen van ethereum vergelijkbaar zijn met die van bitcoin in de periode voordat de bitcoin-ETF’s werden gelanceerd. Op dit moment zullen investeerders zoeken naar “veilige” investeringsmogelijkheden. De gigantische terugbetalingen van voormalig bitcoin exchange Mt. Gox aan investeerders kan een groot effect hebben op de prijs van de munt. Maar ethereum wordt hier slechts indirect aan blootgesteld, wat gunstig is voor een relatief sterkere stijging dan bitcoin.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Goedkeuring vergroot mogelijkheden andere crypto’s

Afsluitend laat Lim weten dat de ethereum markt al langere tijd consolideert. De munt is voor een lange tijd niet voldoende in trek geweest en lijkt nu over de langere termijn om te draaien.

Ook andere cryptomunten met grote hoeveelheden marktkapitaal kunnen op meer interesse rekenen. De goedkeuring werd in de marktprijzen verwerkt, doordat er een kleine stijging te zien was. De goedkeuring heeft namelijk de kans op andere crypto gerelateerde ETF’s vergroot.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment