Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, zelfs als ETF wordt afgewezen

Petra van der Werf


De crypto ethereum (ETH) wacht al enige tijd op een fonds net als bitcoin (BTC) dat geniet. De crypto-onderzoeker Jupiter Zheng denkt dat de beslissing over de ethereum spot Exchange-Traded Fund (ETF) waarschijnlijk niet veel invloed zal hebben op hoeveel mensen er in geïnteresseerd zullen zijn. Hij gaat er vanuit dat de markt niet sterk gokt op de komst van een beursgenoteerd fonds.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

SEC-beslissing over ethereum ETF blijft op zich wachten

Het langverwachte besluit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over een ethereum ETF lijkt bijzonder lang op zich te wachten. De datum dat de beslissingen gemaakt moesten worden zijn verplaatst naar het einde van de maand mei. Naar alle waarschijnlijkheid zal de SEC ook wachten tot die data, aangezien de financiële waakhond dat ook voor het soortgelijke beursfonds bij bitcoin deed. Dat is een van de redenen waarom de hoop op een ether ETF in de afgelopen maanden gedaald is.

Toch is de hoop de laatste tijd weer iets toegenomen. De Amerikaanse bankgigant JPMorgan is optimistisch, althans dat liet de analist Nikolaos Panigirtzoglou weten:

“Als in mei geen goedkeuring voor Ethereum ETF’s gebeurt, gaan we ervan uit dat er na mei een rechtszaak zal plaatsvinden. Wij zijn van mening dat het meest waarschijnlijke scenario is dat de SEC uiteindelijk deze rechtszaak verliest, wat betekent dat de SEC uiteindelijk spot ethereum-ETF’s zal goedkeuren.”

 Analisten optimistisch over ethereum-prijs

Meerdere analisten verwachten dat ethereum zal gaan stijgen. Hierin speelt de Bitcoin halving een grote rol laten zij weten. Jupiter Zheng, hoofd van onderzoek bij Hashkey Capital, liet het volgende weten aan CoinTeleGraph:

“Als het ETF wordt afgewezen, zal het niet zo negatief zijn, omdat de markt er nog geen rekening mee houdt, en we nog steeds Bitcoin ETF’s hebben als de ingang voor traditionele fondsen.”

Mocht het beursgenoteerde fonds toch worden goedgekeurd, beschouwt de analist dat als “zeer bullish”. Dit zou volgens Zheng kunnen leiden tot meer verkopen van shortposities, wat de prijs verder omhoog kan stuwen. Dan spreekt men van een short squeeze.

Toch is het afwachten wat de SEC deze keer gaat uitspoken rondom de ethereum ETF. Onlangs kondigde de overheidsinstantie aan dat het een periode van commentaar inluidt voor de voorstellen van Grayscale, Fidelity en Bitwise.

 


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment