Ethereum ETF’s zijn goed voor bitcoin koers, zegt Michael Saylor

Petra van der Werf


De oprichter van MicroStrategy, Michael Saylor, was onlangs te gast bij een aflevering van podcast ‘What Bitcoin Did’, gepresenteerd door Peter McCormack. In de aflevering, die op 25 mei werd uitgezonden, sprak de bitcoin (BTC) maximalist over de gevolgen van de goedgekeurde ethereum (ETH) Spot exchange-traded funds (ETF’s).

Saylor gelooft dat de goedkeuring van deze ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) positieve gevolgen gaat hebben voor de hele crypto markt, inclusief bitcoin.

Beleggers die eerder terughoudend waren, zullen volgens Saylor nu crypto als een legitieme activaklasse erkennen en kapitaal toewijzen aan verschillende crypto activa. Hierbij zal BTC naar zijn verwachting het grootste deel van het kapitaal ontvangen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Mening Saylor verandert

Met de opmerkingen in de podcast laat Saylor zien dat zijn mening over de ethereum Spot ETF’s is veranderd. Waar hij eerder dacht dat de kans op goedkeuring door de SEC klein was, ziet hij nu dat deze goedkeuring de hele crypto industrie ten goede komt.

Saylor had eerder voorspeld dat de SEC ETH als een effect zou classificeren, samen met andere munten zoals solana (SOL), XRP en cardano (ADA). Hij dacht dat geen van deze tokens ooit zou worden opgenomen in een Spot ETF en dat ze niet geaccepteerd zouden worden door institutionele beleggers.

Saylor verwacht dat door het toestaan van de SEC mainstream beleggers bereid zullen zijn een klein percentage van hun portefeuille (5% tot 10%) aan crypto toe te wijzen.Naar verwachting zal bitcoin het grootste aandeel innemen in deze investeringen, mogelijk tussen de 60% tot 70%.

Bitcoin ETF fondsen groeien

De positieve invloed van de ETH fondsen zien we al direct terug bij de bitcoin ETF’s. De financiële producten groeiden de afgelopen maanden namelijk aanzienlijk, ondanks een dip in april. Volgens gegevens van SoSoValue staan deze fondsen al 10 dagen op rij in het groen, een reeks die alleen in maart en eerder dit jaar is geëvenaard.

De gestage groei is een positief signaal voor de markt. Sinds begin mei is de Bitcoin koers met meer dan 17% gestegen, waarmee eerdere verliezen zijn goedgemaakt. Hoewel de koers afgelopen week licht daalde, bleef de opwaartse trend intact.

Analisten wijzen op de invloed van de recente Bitcoin halving als oorzaak voor volatiliteit, maar verwachten een verdere prijsstijging. Tom Lee van Fundstrat Global Advisors voorspelt zelfs een piek van $150.000 voor dit jaar.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment