Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven

Petra van der Werf


De goedkeuring van spot ethereum exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten zou de prijs van ether (ETH) naar $10.000 kunnen stuwen. Ondanks dat het goedkeuringsproces van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) mogelijk tot 2025 kan duren, zou de lancering van de ETF een aanzienlijke katalysator voor de prijs van ETH kunnen zijn.

Ethereum wil cryptowallets toegankelijker maken met nieuwe update

Ethereum wil cryptowallets toegankelijker maken met nieuwe update

Verwachtingen rond ether ETF’s

Volgens Andrey Stoychev, hoofd van prime brokerage bij Nexo, zouden ETH ETF’s in de VS en vergelijkbare producten in Azië kunnen bijdragen aan het bereiken van een prijs van $10.000 tegen het einde van 2024, dat zei hij in een interview met Cointelegraph.

 “ETH ETF’s in de VS en vergelijkbare producten in Azië zouden de drijvende kracht kunnen zijn die de asset helpt $10.000 te bereiken tegen eind 2024, waarmee het de prestaties van bitcoin (BTC) na de ETF goedkeuring evenaart,” aldus Stoychev.

De afgelopen 24 uur zagen we de koers van de op-een-na-grootste cryptomunt al met meer dan 20% stijgen door geruchten dat de SEC mogelijk deze week nog met een goedkeuring voor ETH ETF’s voor de Amerikaanse markt komt.

Politieke invloeden en mogelijke goedkeuring

Hoewel de tijdlijn voor een potentiële spot ETF nog moeilijk te voorspellen blijft, is de laatste stap van de SEC een positief teken, volgens Stoychev:

“Deze schijnbare verandering in perceptie ten opzichte van ether ETF’s kan een omslag in standpunt van de SEC signaleren. Een speculatieve reden daarvoor zou de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen kunnen zijn, waarbij duidelijk wordt dat crypto-gebruikers een beslissende rol kunnen spelen, vooral in swing states.”

Ether ETF’s mogelijk pas in 2025 op de markt

23 mei moet de SEC van zich laten horen over de ETH ETF-aanvraag van VanEck. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas heeft de goedkeuringskansen voor dit voorstel verhoogd naar 75%, van 25% eerder.

Ether ETF-uitgevers zullen echter ook hun S-1 aanvragen goedgekeurd moeten krijgen. Bloomberg ETF-analist James Seyffart zegt dat dat nog wel even op zich kan laten wachten: “We hebben ook S-1 goedkeuringen nodig. Het kan weken tot maanden duren voordat we S-1 goedkeuringen zien en dus een live Ether ETF… Dat gezegd hebbende, als we gelijk hebben en we zien deze theoretische goedkeuringen later deze week, zou het moeten betekenen dat S-1 goedkeuringen een kwestie van ‘wanneer’ en niet ‘of’ zijn…”

Hoewel de SEC waarschijnlijk de aanvraag van VanEck zal accepteren, kan de goedkeuring van de S-1 aanvragen tot 2025 worden uitgesteld. Wanneer de ethereum ETF’s precies op de markt zullen verschijnen is dus nog een groot vraagteken, maar dat dit een grote impact op de koers van ETH kan gaan hebben is haast onmiskenbaar.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment