Ethereum ETF’s goedgekeurd, ETH koers reageert opvallend

Petra van der Werf


Lang leek het erop dat een Ethereum (ETH) beursfonds (ETF) er niet meer in zat. Maar gisteravond laat heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dan toch goedkeuring gegeven aan acht Ethereum ETF’s. De koers van ETH reageert vooralsnog opvallend op het nieuws.

Ethereum staat klaar voor grote winsten, voorspelt Coinbase

Ethereum staat klaar voor grote winsten, voorspelt Coinbase

Ethereum ETF’s van onder andere BlackRock goedgekeurd

Na een lange periode van onzekerheid heeft de SEC gisteravond laat dan toch goedkeuring gegeven aan acht Ethereum ETF’s. De goedgekeurde ETF’s zijn afkomstig van grote namen zoals ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Fidelity, Grayscale, Bitwise, VanEck, Ark, Invesco Galaxy en Franklin Templeton.

Nu is de vraag wanneer de ETF’s verhandeld kunnen worden, en wanneer zij dus ook daadwerkelijk ethereum gaan kopen. Het proces van goedkeuring is nog niet volledig afgerond, stelt ETF-expert James Seyffart op X, Hij benadrukt dat deze specifieke goedkeuring niet betekent dat de ETF’s vandaag al verhandelbaar zullen zijn.

“Dit is slechts de goedkeuring van de 19b-4 formulieren. Ook de S-1 documenten moeten nog worden goedgekeurd, wat enige tijd in beslag zal nemen. We verwachten dat dit enkele weken zal duren, maar het kan ook langer duren. We zouden binnen een week meer moeten weten,” aldus Seyffart.

Deze fase van het proces duurt normaal gesproken enkele maanden, soms tot wel vijf maanden, maar Seyffart en Bloomberg-analist Eric Balchunas denken dat het in dit geval iets versneld zal worden. “Bitcoin ETF’s duurden minstens 90 dagen,” voegde hij eraan toe.

Het groene licht markeert een belangrijke stap voor de cryptomarkt. Het is namelijk een duidelijk signaal dat ethereum blijkbaar niet meer als effect wordt gezien door de SEC, een stempel die al een tijd boven het hoofd van ETH hing. Mocht de SEC ethereum inderdaad als effect hebben bestempeld dan zou dit het bestaan van de coin in gevaar hebben kunnen brengen.

Koers ethereum reageert gematigd

Ondanks het grote nieuws reageerde de koers van ethereum opvallend kalm. In de periode rond de aankondiging daalde de koers eerst flink om vervolgens weer te stijgen. Gedurende de rest van de nacht stabiliseerde de koers.

De ethereum koers van de afgelopen 24 uur, met een volatiele reactie rond de goedkeuring van de ETF's.
De ethereum koers van de afgelopen 24 uur, met een volatiele reactie rond de goedkeuring van de ETF’s.

Dit ging enigszins tegen de verwachtingen in aangezien dergelijke aankondigingen vaak leiden tot significante koersbewegingen. Echter, over de afgelopen zeven dagen heeft ethereum al een indrukwekkende stijging van 30 procent laten zien. Deze stijging lijkt het gevolg te zijn van speculaties en verwachtingen rond de mogelijke goedkeuring van de ETF’s, waardoor de goedkeuring mogelijk al was ingeprijsd.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment