Enorme bitcoin bezitters verkopen, mogelijke oorzaak van crash

Petra van der Werf


In de afgelopen week hebben twee grote bitcoin bezitters maar liefst 9.500 bitcoin (BTC) ter waarde van ongeveer $537 miljoen naar cryptobeurs Binance overgemaakt. Deze grote transfers hebben geleid tot prijsdalingen van bitcoin, wat erop kan wijzen dat deze ‘whales’ hun bezit aan het verkopen zijn.

Bitcoin enthousiasme verdwenen: implicaties voor de markt uitgelegd

Bitcoin enthousiasme verdwenen: implicaties voor de markt uitgelegd

Grote verplaatsingen en effect op de crypto koersen

Sinds 27 juni hebben twee wallets 9.500 BTC naar Binance gestuurd, wat mogelijk aangeeft dat whales bijna $550 miljoen aan cryptocurrency verkopen. LookOnChain, een blockchain-analysebedrijf, identificeerde deze wallets.

Ze concludeerden dat de transfers naar Binance correleerden met prijsdalingen van de bitcoin koers. Dat is waarschijnlijk veroorzaakt door grote verkopen. Men vermoedt daarom dat de 9.500 verplaatste bitcoin verkocht zijn op Binance door de whales.

Een van de wallets bezit nog steeds meer dan 4.300 BTC, ter waarde van bijna $250 miljoen tegen huidige prijzen. De meest recente storting naar een Binance-adres vond twee dagen geleden plaats.

Bewegingen van Mt. Gox en impact op de markt

De crypto-industrie is recentelijk opgeschud door de verplaatsing van bitcoin. Dit staat in verband met de terugbetaling van schuldeisers van de gehackte exchange Mt. Gox. Dit nieuws heeft al geleid tot liquidaties ter waarde van honderden miljoenen dollars op de cryptomarkt. Hoewel de tijdlijn voor terugbetalingen per bewaarder varieert, moeten sommige schuldeisers mogelijk tot drie maanden wachten op hun munten.

Deze gebeurtenissen tonen het fragiele karakter van de cryptomarkt, waar grote verplaatsingen en verkopen door ‘whales’ aanzienlijke invloed kunnen hebben op de prijzen. De voortdurende terugbetalingen van Mt. Gox kunnen de markt verder destabiliseren, afhankelijk van hoe en wanneer de schuldeisers hun munten ontvangen en eventueel verkopen.

‘Microstrategy heeft miljarden bitcoin, maar stelt eigenlijk weinig voor’

'Microstrategy heeft miljarden bitcoin, maar stelt eigenlijk weinig voor'

Verkopen of kopen, whales doen het allebei

Toch is verkopen niet het enige wat bitcoin whales momenteel aan het doen zijn. Na de bitcoin daling, hebben spot bitcoin ETF’s een recordinstroom gezien. De koersdaling creëerde een sterke koopmogelijkheid voor ETF-investeerders, die de kans niet misten om ‘de dip te kopen’. En daaronder zaten grote jongens.

Afgelopen vrijdag zagen de spot bitcoin ETF’s een opmerkelijke instroom van $143,1 miljoen. Dit is de grootste netto-instroom in een maand tijd. De Fidelity Bitcoin ETF (FBTC) leidde met een instroom van $117 miljoen, gevolgd door de Bitwise Bitcoin ETF (BITB) met $30,2 miljoen. Ook de ARKB en HODL ETF’s zagen respectievelijk instromen van $11,3 miljoen en $12,8 miljoen.


Post Views: 44

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment