Emotioneel afscheid Jansen bij FC Twente met haar zesde titel

Petra van der WerfVoetbalster Renate Jansen vierde haar afscheid bij FC Twente met haar zesde landstitel. Het was haar vijfde met de club uit Enschede, die het kampioenschap veroverde door in de laatste speelronde te winnen van Telstar (2-0). “Het was emotioneel. Het kippenvel stond op mijn armen na het laatste fluitsignaal”, zei de 33-jarige aanvalster bij ESPN.

Ze zocht in haar laatste wedstrijd voor Twente onvermoeibaar naar een doelpunt, maar dat was haar niet gegund. Die eer viel Jaimy Ravensbergen ten deel, die beide goals maakte. “Het zegt niks over het mooie gevoel bij de titel, maar ik had graag gescoord in mijn laatste wedstrijd”, aldus Jansen, die in 2012 met ADO Den Haag voor het eerst landskampioen werd.

De voetbalsters van Twente lieten tegen het einde van de competitie twee keer de kans liggen om voortijdig al de titel veilig te stellen. “Vooral de nederlaag tegen Fortuna Sittard was een klap, ook al wisten we wel dat we het zouden redden”, zei Jansen. “Een gevoel van opluchting overheerst.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment