EigenLayer crypto groeit met 300%

Petra van der Werf


Staking is enorm populair op het Ethereum (ETH) netwerk sinds de Shanghai update in 2023. Crypto fanaten zoeken steeds naar nieuwe mogelijkheden om er het meeste uit te halen. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat restaking protocol EigenLayer het vierde grootste platform in zijn soort is geworden op basis van de total value locked (TVL).

EigenLayer is een restaking protocol op het Ethereum netwerk dat validators en stakers in staat stelt hun staking tokens opnieuw in te zetten voor het beveiligen en valideren van andere netwerken, terwijl ze ook de mogelijkheid bieden om extra rendement te verdienen binnen de decentralized finance (DeFi) sector.


šŸŽ Begin het nieuwe jaar goed: ā‚¬10,- gratis crypto naar keuze

Doorbraak: $7 miljard TVL

Volgens data van DeFiLlama bereikte EigenLayer op 15 februari r een TVL ter waarde van $7 miljard. Het platform kwam daar terecht na een indrukwekkende stijging van 48% in slechts 7 dagen tijd. Over de afgelopen maand steeg de TVL zelfs met meer dan 300%.

De stijging werd ingezet nadat het procotol tijdelijk zijn stakingslimiet verwijderde. Het zorgde ervoor dat meer gebruikers in staat waren om deel te nemen aan het stakingsproces. Hoewel er een nieuwe stakingslimiet is toegepast, is er een plan om deze limiet in de toekomst permanent te verwijderen.

EigenLayer staat op het punt zijn mainnet voor operators uit te rollen, waarmee het investeerders de mogelijkheid biedt om hun eigen staking node te bedienen. Bovendien is het protocol bezig met de voorbereidingen voor de introductie van EigenDA, een gedecentraliseerde dienst gericht op data beschikbaarheid.

Recordaantal validators in de wachtrij

Het succes van de Ethereum blockchain heeft ook gezorgd voor een opvallende toename van het aantal validators dat wacht om deel te nemen. Voor het eerst in ruim vier maanden is de wachtrij voor nieuwe validators gestegen tot 7.045, een duidelijk teken van groeiende interesse in het ondersteunen van het netwerk.

Deze toename brengt meer dan 225.000 ETH in staking, wat de veiligheid en decentralisatie van Ethereum verder versterkt. Validators spelen een cruciale rol in het valideren van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken. In ruil hiervoor krijgen ze beloningen in de vorm van ETH.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment