Een licht pittige Indiase eiercurry, met kachumber salade en bieslookchutney

Petra van der WerfHet recept bestaat uit drie onderdelen. Hugo begint met het maken van de eiercurry. Tijdens het koken van de rijst en het bakken van de ui, knoflook, gember en groene peper begint hij aan het maken van de kachumber salade. Op het einde maakt Hugo een bieslookchutney die een extra smaaksensatie toevoegt aan het recept.

Bereidingswijze:

Stap 1: Spoel de rijst in een zeef onder de kraan tot het water dat ervan afkomt helder is. Doe de rijst met het water en een snuf zout in een pan.

Tip: De hoeveelheid water is gelijk aan de hoeveelheid rijst. Oftewel doe de rijst in de pan en doe een vingerkootje water erop. 

Stap 2: Breng aan de kook, doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en kook in circa 15 minuten gaar.

Stap 3: Zet het vuur uit en laat de rijst nog zo’n 10 minuten staan.

Stap 4: Breng de eieren in een grote pan met water aan de kook en kook ze 6 minuten.

Stap 5: Pel en snipper intussen de ui. Pel en hak de knoflook fijn, schil en hak de gember fijn en snijd ook de groene peper fijn. Wil je een mildere versie van de groene peper, verwijder dan eerst de zaadlijsten.

Stap 6: Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze.

Stap 7: Verwarm een scheut neutrale olie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, gember en groene peper op laag vuur 5 tot 8 minuten, tot de ui lichtbruin kleurt.

Stap 8: Voeg de kurkuma en garam masala toe en bak 1 minuut mee.

Wist je dat… de garam masala de hoofdsmaak is van deze vegetarische eiercurry?

Stap 9: Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 1 tot 2 minuten. Voeg 200 ml water toe en meng tot een saus.

Stap 10: Doe de gekookte eieren in de pan en laat de curry circa 15 minuten stoven, tot de eieren lekker veel smaak hebben opgenomen.

Stap 11: Voeg eventueel af en toe een scheutje water toe als de saus te droog wordt. Proef en breng de curry op smaak met zout.

Stap 12: Verdeel de rijst over vier kommen, schep hierop de curry. Serveer met rijst en bieslookchutney en eventueel salade.

Om de Indiase curry compleet te maken serveer je er een frisse salade bij. De Indiase salade (Kachumber) met komkommer en tomaat. Verderop in het artikel vind je de ingrediënten en de bereidingswijze van de salade. 

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de komkommer en tomaten in gelijke, kleine blokjes en doe in een kom.

Stap 2: Pel en snipper de ui en voeg bij de groente in de kom.

Stap 3: Hak de groene peper (verwijder eventueel de zaadlijsten als je het minder pittig wil) en de bieslook fijn en voeg toe aan de kom.

Stap 4: Rasp de limoen boven de kom en knijp het sap erboven uit. Meng goed, proef en breng op smaak met zout.

Tip: Rol de limoen stevig over de snijplank. De sappen in de limoen komen dan wat meer los, omdat de cellen openklappen. Hierdoor laat de limoen veel meer en makkelijker sap lopen.

Naast de eiercurry en de kachumber salade, is een bieslookchutney erg lekker om toe te voegen aan het gerecht. De chutney voegt een gevarieerd smaakprofiel toe.

Bereidingswijze:

Stap 1: Hak de bieslook en groene peper fijn.

Stap 2: Proef en breng op smaak met limoensap en zout.

Tip: Serveer licht eten op een donker bord en donker eten op een licht bord. Dit serveert erg leuk uit als je gasten te eten hebt. Door het contrast komt het eten op een smaakvollere manier over. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment