Duizenden Parijzenaren bij gratis picknick: even geen toeristen

Petra van der WerfVoor de gratis picknick hadden zich 273.000 Parijzenaren aangemeld. Er was plek voor 4400 mensen, meldt het Franse BFMTV. 

Inwoners van de stad konden terecht op een tafelkleed van 216 meter dat was uitgerold over de Champs-Élysées. Acht restaurants verzorgden de maaltijd: er waren luxe broodjes, salades en macarons. 

Enthousiaste reacties

Parijzenaren reageerden voor de camera van BFMTV enthousiast op de picknick. “De zon schijnt, de lucht is blauw, we zitten midden op de Champs-Élysées te picknicken. Wat wil je nog meer?”, zei een inwoner van de stad. 

De gratis picknick was georganiseerd door een comité dat zich inzet voor de Champs-Élysées. Zij zagen hoe de boulevard de afgelopen jaren meer en meer bezocht werd door rijke toeristen, en minder door Parijzenaren. 

Warenhuizen en bioscopen zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor chique boetiekjes. Zo heeft LVHM, de eigenaar van Louis Vuitton en Dior, in de afgelopen jaren meer dan 1 miljard euro betaald voor panden aan de Champs-Élysées. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment