Duitse treinen rijden niet: ook NS-treinen naar Duitsland vallen uit

Petra van der WerfDe staking was al aangekondigd na een hoop juridisch getouwtrek om de lonen van machinisten. De treinbestuurdersvakbond en spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn kunnen het niet met elkaar eens worden en de Duitse rechter heeft een nieuwe staking toegestaan. Deutsche Bahn had geprobeerd dit te voorkomen.

3000 euro compensatie

De machinisten staken omdat ze hun werkweek van 38 uur naar 35 uur per week willen brengen. Verder willen ze er 555 euro per maand bij en een eenmalige inflatiecompensatie van 3000 euro. De spoorwegen vinden dit ‘onnodig’.

De staking heeft grote gevolgen voor Duitse reizigers. Er is een nooddienstregeling, maar reizigers kunnen hun reis volgens Deutsche Bahn beter uitstellen.

Geen nachttreinen

NS International meldt dat ook de ICE International naar onder meer Frankfurt, de intercity naar Berlijn en de nachttreinen naar Duitse en Oostenrijkse steden de komende dagen niet rijden. De NS spreekt van ‘ernstig verstoord treinverkeer’.

Voor Duitsers zijn de treinstakingen extra vervelend omdat ook de boeren hebben aangekondigd deze week te staken. Verschillende steden zijn niet meer met de auto bereikbaar. Boeren zijn boos omdat de Duitse regering verschillende landbouwsubsidies schrapt.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment