Duitse politicus ernstig gewond na mishandeling tijdens ophangen verkiezingsposters

Petra van der WerfEcke (41) zou zijn aangevallen door een groepje van vier personen. Kort daarvoor was ook een 28-jarige medewerker van de Groene Partij (Grünen) geschopt en geslagen bij het ophangen van posters. De autoriteiten vermoeden dat dezelfde groep verantwoordelijk is voor beide aanvallen. Over de beweegredenen van de daders is nog niets bekend.

Campagneteams beledigd

De SPD reageerde geschokt op het voorval. De partijtak in Saksen zei dat ook andere campagneteams zijn beledigd en geïntimideerd bij het ophangen van posters. De aanval op Ecke wordt omschreven als een ‘onmiskenbaar alarmsignaal’ voor alle Duitsers. Het belagen van democraten is de werkwijze van fascisten, staat in een verklaring.

De politie doet ook onderzoek naar een aanval op twee Duitse politici, Kai Gehring en Rolf Fliß van de Grünen. Dat incident vond donderdagavond plaats in Essen, een stad ten oosten van Venlo. Fliß, een lokale politicus, zou in het gezicht zijn geslagen. Zijn belagers stapten daarna in een taxi en reden weg. Het zou gaan om twee personen.

De twee politici zeggen in een gezamenlijke verklaring dat ze vrezen voor toenemende vijandigheid tegenover politici. “Maar we laten ons niet intimideren, want er zijn mensen nodig die zich inzetten voor hun gemeenschap.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment