Dronken man die gezin doodreed op A59 vindt straf te hoog, gaat in hoger beroep

Petra van der WerfDe verdachte uit Zevenbergschen Hoek en zijn advocaat zijn het niet eens met de hoogte van de straf. De raadsman vindt dat doodslag niet bewezen is, zoals de rechtbank had geoordeeld. “En als je op een lagere verdenking uitkomt dan hoort daar ook een andere straf bij”, aldus de advocaat. Volgens hem zou uit het bewijs niet blijken dat De G. met zijn rijstijl de kans op een dodelijk ongeval zou hebben aanvaard.

De G. werd vorige maand veroordeeld omdat hij op 10 maart vorig jaar met meer dan 200 km/u inreed op een auto met daarin een vader en moeder van 46 jaar en twee kinderen van 10 en 13 jaar. Zij kwamen allen om het leven.

Het Openbaar Ministerie had 7 jaar cel en tbs geëist tegen De G. Hij werd eerder namelijk al eens veroordeeld voor rijden onder invloed en was zijn rijbewijs al eens kwijtgeraakt. 

De G. heeft verklaard dat hij terugkwam van een vriend en negen à tien biertjes had gedronken. Hij reed kort voor het ongeluk met een snelheid van 254 kilometer per uur over de snelweg. Hij filmde zijn rit met zijn mobiele telefoon. 

Auto in brand

Tijdens de rechtszaak kwamen gruwelijke details over het ongeluk aan het licht. De G. klapte met zijn auto achterop het voertuig waar het gezin in zat. Die vloog na de botsing in brand. Niet alle inzittenden waren op slag dood. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment