Dogecoin houders vieren vandaag DOGE Day

Petra van der Werf


Vandaag op 20 april vieren we DOGE day, dat is bedoeld om de belangrijkste memecoin te herinneren aan zijn niet zo serieuze oorsprong. Het is inmiddels 11 jaar geleden dat dogecoin (DOGE) gelanceerd werd. Wat kunnen wij verwachten van DOGE day?


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Oorsprong dogecoin

In 2013 werd dogecoin opgericht als grap door Billy Markus en Jackson Palmer. Zowel Billy als Jackson vonden dat de cryptomarkt veel te serieus en ongezellig was. Inmiddels is dogecoin uitgegroeid tot één van de meest opvallende en geliefde cryptocurrencies in de cryptowereld. Daarbij is de schattige honden logo vaak het onderwerp van grappen op het internet.

Dogecoin is alleen meer dan een internetgrap, want het is een volwaardig blockchain netwerk. Daarnaast is Elon Musk, een wereldberoemde ondernemer, erg geliefd in de DOGE gemeenschap. Hij noemt dogecoin zijn favoriete cryptocurrency en kondigde in 2021 zelfs aan dat Tesla, waarvan hij CEO is, betalingen met DOGE zou gaan accepteren.

Wat is DOGE day?

DOGE day is bedoeld om de belangrijkste memecoin te herinneren aan zijn niet zo serieuze oorsprong. Het is geen verrassing dat DOGE day ook op dezelfde dag valt die bedoeld is om marihuana te vieren. De gemeenschap noemt de dogecoin ook wel een 420-meme wat verwijst naar marihuana.

Gedurende DOGE day herdenkt de gemeenschap aan hoe ver de cryptocurrency is gekomen. Bijvoorbeeld in 2021 toen de dogecoin een all-time high van $0,69 en een marktkapitalisatie van meer dan $80 miljard bereikte. Ook zouden er naar verwachting een dag met veel grappen en memes zijn die de gemeenschap met elkaar en op het internet deelt.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Verwachtingen DOGE day

De dag zelf zal ook meer aandacht krijgen, wat kan leiden tot een positieve invloed op de prijs. Het nadeel is dat de ogen nu vooral gericht zijn op het komende bitcoin (BTC) halving evenement. Hierdoor is de kans dat er minder aandacht wordt besteed dan normaal aan DOGE day. Een halving impact heeft immers invloed op de gehele cryptomarkt.

Onthoudt ook dat er tegenwoordig duizenden memecoins op de cryptomarkt te vinden zijn. Hierdoor heeft dogecoin veel van meme-aantrekkingskracht verloren, doordat ook veel geld naar andere memecoins stroomt. Denk bijvoorbeeld aan shiba inu (SHIB), die in tegenstelling tot dogecoin, blijft ontwikkelen in nieuwe producten zoals een Shiba stablecoin.

Desondanks zou het een leuke dag worden voor de DOGE gemeenschap. Om plezier te hebben met dogecoin hoef je niet high te worden. Daarnaast zou april nog meer gedenkwaardig kunnen worden voor de memecoin. Amerikaanse cryptobeurs Coinbase heeft aangekondigd dat het op 29 april dogecoin-futures gaat lanceren voor zijn klanten.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment