Dit moet NVIDIA nog stijgen om het meest waardevolle bedrijf te zijn

Petra van der Werf


Bitcoin doet het deze week fantastisch en komt steeds dichterbij zijn all-time high van $73.800, maar het is NVIDIA dat de show steelt. In de pre-markt staat NVIDIA wederom 2% in de plus en daarmee staat er voor de afgelopen maand een stijging van 35% op de borden. Als het vanaf hier nog 3% stijgt, dan gaat het Microsoft voorbij als het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld.

Aandelenkoers NVIDIA. Bron: Google Finance

šŸš€ Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Market cap van $3 biljoen

Na de stijging van gisteren is NVIDIA officieel meer dan $3 biljoen waard. Daarmee komt de chipmaker dus heel dicht in de buurt van Microsoft, dat een marktwaarde van $3,15 biljoen kent.

Top 10 grootste assets ter wereld. Bron: companiesmarketcap.com

Goud is nog altijd de grootste financiƫle asset ter wereld met een market cap van bijna $16 biljoen. Na Microsoft en NVIDIA volgt Apple, dat een market cap van $3,003 biljoen heeft.

Bitcoin vinden we terug op plek negen achter zilver met een market cap van $1,398 biljoen. Als de bitcoin koers vanaf hier weet te verdubbelen (waar veel investeerders stiekem op hopen), dan kan bitcoin het grote Alphabet (moederbedrijf Google) inhalen en hijgt het Apple, NVIDIA en Microsoft in de nek.

Techbedrijven sturen de markt

Het zijn op dit moment vooral techbedrijven die de dienst uitmaken op de beurs en meer specifiek zijn het de chipmakers die de show stelen.

Iedereen verwacht dat het een keer moet ophouden met de stijgingen van NVIDIA, maar tot nu toe blijft het bedrijf verbazen. Hoeveel waarde kan het aandeel nog opslokken de komende maanden? Dat is een vraag waar niemand het antwoord op durft te geven.

Zeker is wel dat veel mensen vertrouwen hebben in de toekomst van kunstmatige intelligentie en de gigantische rol die NVIDIA zal spelen in die toekomst.

Uiteindelijk kan alleen de tijd ons leren in hoeverre dat realistisch is. De geschiedenis staat immers bol van de verhalen over bedrijven die de markt voor altijd zouden domineren. Tot nu toe zijn die nog nooit waarheid gebleken.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment