Directeuren Spaanse bond geschorst om ‘verplicht liegen over WK-kus’

Petra van der WerfOud-voorzitter van de Spaanse voetbalbond Luis Rubiales kuste speelster Jennifer Hermoso afgelopen zomer na de gewonnen WK-finale tegen Engeland op de mond. De controversiële kust zorgt al maanden voor een juridische strijd in Spanje. 

Video onder dwang

Gisteren kreeg Rubiales te horen dat het Spaanse OM 2,5 jaar cel tegen hem eist. In een video gaf Hermoso eerder aan dat ze de oud-bondsvoorzitter wilde kussen, maar dat was de enige keer dat ze dat zei. Alle andere keren verklaarde ze, ook voor de rechtbank, dat ze niet had ingestemd met de kus. 

De video zou zijn gemaakt onder dwang van technisch directeur van de bond, oud-Ajacied Albert Luque, en marketingbaas van de Spaanse voetbalbond Rubén Rivera, stelde de Spaanse aanklager gisteren in de zaak. 

In afwachting van onderzoek

De Spaanse bond heeft daarom besloten de twee uit hun functie te zetten zolang het onderzoek duurt. Luque is sinds 2022 technisch directeur van de Spaanse bond. Ook Rubiales en toenmalig bondscoach Jorge Vilda worden verdacht van de dwang. Zij zijn echter niet meer in dienst bij de Spaanse bond.

De voormalig voorzitter Rubiales is vorig jaar onder grote druk opgestapt en is nu in afwachting van de uitspraak van de rechter.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment