Dikke BMW? Deze activisten laten je banden leeglopen

Petra van der WerfDat zit zo: wettelijk is het in België niet strafbaar om banden te laten leeglopen als je daarbij de band niet beschadigt, schrijft de Vlaamse omroep VRT. Door alleen maar het ventiel los te draaien, ontlopen de activisten dus eventuele boetes. Vervolgens laten de activisten vaak pamfletten achter tussen de ruitenwissers waarop de bestuurders worden ‘gewaarschuwd’ voor hoe dodelijk hun auto is.

In Gent is de gemeente daar nu wel klaar mee. Die past een lokale wet aan waardoor het voortaan mogelijk is deze activisten te straffen met een boete van maximaal 350 euro.

Ook in Nederland zijn de Tyre Extinguishers actief, zoals de beweging zich noemt. Op hun sociale media laten ze zien enkele dagen geleden in Rotterdam nog te hebben toegeslagen. 

“We hebben 30 SUV’s en pick-up trucks in het centrum van Rotterdam geneutraliseerd”, schrijft de organisatie bij een foto van een Mercedes.

Internationaal actief

Op andere posts is te zien hoe activisten toeslaan in onder meer Madrid, Londen, Antwerpen en Edinburgh. In Gent moet dat binnenkort dus verleden tijd zijn. De gemeenteraad hoopt nog deze maand de maatregel goed te keuren.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment