Diddy door het stof na mishandelingsvideo: ‘Ik was walgelijk, wat ik deed was onvergeeflijk’

Petra van der Werf“Het is moeilijk om na te denken over de donkerste tijden in je leven”, begint Diddy zijn verhaal. “Maar soms moet je dat doen.” De artiest noemt zichzelf in die tijd ‘verpest’ en naar eigen zeggen zat hij toen op ‘een dieptepunt’.

“Maar ik maak geen excuses”, gaat Diddy door. “Mijn gedrag in die video is onvergeeflijk. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn daden in die video.”

Diddy noemt zijn gedrag ‘walgelijk’. “Ik zocht professionele hulp. Ik kreeg therapie en ging revalideren”, gaat hij verder. Dan trekt hij het boetekleed aan: “Het spijt me zo, maar ik ben vastbesloten een beter mens te worden. Ik vraag niet om vergeving. Het spijt me echt.”

Inmiddels is bekend geworden dat Diddy niet wordt vervolgd voor zijn acties die op de beveiligingsbeelden te zien zijn. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er naar aanleiding van de beelden geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt. De beelden zijn uit 2016. Op de beelden is te zien hoe de rapper zijn toenmalige vriendin fysiek mishandelt in de gang van een hotel. De rapper gooit zijn toenmalige vriendin op de grond, trapt haar tweemaal en trekt haar aan haar trui over de gang.

Cassie diende in november vorig jaar een aanklacht tegen Diddy in, voor mishandeling en verkrachting. De beschuldigingen die hierin werden gedaan, lijken volgens CNN sterk op de geweldpleging die op de opgedoken camerabeelden te zien is. Cassie en Diddy schikten niet veel later. De artiest heeft alle aantijgingen altijd ontkend. De twee hadden tussen 2007 en 2018 een relatie.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment