‘De volgende ETF’s? Dat zullen solana, XRP en cardano zijn’

Petra van der Werf


In januari lanceerden de bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s), en in mei waren de ethereum (ETH) ETF’s aan de beurt. En nu, een week later, laaien de geruchten al op over ETF’s van andere altcoins. 


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Wat worden de volgende beursfondsen?

Als het aan de CEO van Ripple ligt, Brad Garlinghouse, zijn XRP, Cardano (ADA) en Solana (SOL) de grootste kanshebbers. Hij ziet het onvermijdelijk dat deze altcoins hun eigen fondsen krijgen, ondanks de huidige obstakels.

Mochten de altcoins hun eigen fondsen zien, zal het waarschijnlijk voor een aanzienlijke toestroom aan kapitaal zorgen. Bij BTC zorgde dit al voor een nieuwe all-time high (ATH) afgelopen maart. Ook ethereum zag een stijging van 30% vooraf aan zijn goedkeuring.

Kritiek op crypto waakhond SEC

Garlinghouse bekritiseerde daarbij wel de onduidelijke regelgeving van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die op dit moment heerst. Hij benadrukte dat de SEC geen eenduidige antwoorden geeft op belangrijke vragen, zoals de status van ETH als effect.

Daarnaast zorgt de huidige houding van de SEC dat crypto politieke lading krijgt, wat zelfs invloed heeft op de presidentsverkiezingen. Dit politiseren bemoeilijkt het creëren van duidelijke en objectieve regels voor de crypto industrie.

De CEO wijst ook naar de interne SEC discussies en documenten die ethereum als commodity beschouwen. Zo zijn er vertrouwelijke e-mails en notities achtergehouden, zoals die rondom de toespraak van William Hinman in 2018, die verklaarde dat ether geen effect is. 

Rondje langs de crypto velden: Bitcoin, Ethereum, Trump & meer

Rondje langs de crypto velden: Bitcoin, Ethereum, Trump & meer

Ethereum ETF’s mogelijk al in juni

De goedkeuring van de ethereum ETF’s heeft veel enthousiasme gewekt binnen de crypto industrie. Hoewel de lancering nog moet plaatsvinden, wordt verwacht dat deze fondsen de deuren kunnen openen voor institutionele beleggers.

Op 29 mei bracht vermogensbeheerder BlackRock een belangrijke update aan in zijn S-1 formulier voor de iShares Ethereum Trust, die onder de ticker ‘ETHA’ zal worden verhandeld. Deze aanpassing volgt op de goedkeuring van hun 19b-4-aanvraag door de SEC, een noodzakelijke stap voor de lancering van het fonds.

Analisten van Bloomberg, Eric Balchunas en James Seyffart, schatten dat de ETF’s tegen eind juni live kunnen gaan. Ze voorspellen dat dit de Ethereum koers aanzienlijk kan verhogen, mede door speculaties dat Wall Street in Web3 zal investeren via deze fondsen.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment