De Ligt niet bezig met toekomst bij Bayern: niet het juiste moment

Petra van der WerfMatthijs de Ligt is nog niet bezig met zijn toekomst bij Bayern. De 24-jarige Oranje-international is dit seizoen geen vaste waarde bij de teleurstellend presterende ploeg van de vertrekkende trainer Thomas Tuchel. “We zijn nog bezig met het seizoen, dus dit is niet het juiste moment om over veranderingen na te denken”, aldus De Ligt.

“Ik ben op dit moment heel blij bij Bayern”, zei De Ligt tijdens een persconferentie een dag voor de return in de achtste finale van de Champions League tegen Lazio. “Ik had een moeilijke fase rond mijn blessure, maar nu voel ik me goed, ook fysiek. Verder is het aan de coach, het is niet aan mij om te klagen. Het enige wat ik kan doen is zorgen dat ik zo fit mogelijk ben en dat is nu het geval.”

Bayern is bezig aan een matig seizoen, waarin het 10 punten achterstaat op koploper Bayer Leverkusen. De regerend kampioen won slechts een van de laatste vijf wedstrijden, inclusief een nederlaag in de heenwedstrijd in Rome (1-0). De Ligt hoopt dat de return tegen Lazio voor een ommekeer kan zorgen.

“In voetbal is niet altijd alles positief, je hebt altijd lastige fases. Het is belangrijk dat we bij elkaar blijven. Onze eigen motivatie en energie meebrengen naar het team en samenwerken. Dinsdag is een mooie wedstrijd om er weer in te komen als een team. Het is een belangrijke wedstrijd voor ons en voor het seizoen in het algemeen. Ik denk dat we klaar zijn voor morgen”, aldus de verdediger.

De wedstrijd tussen Bayern en Lazio begint dinsdag om 21.00 uur.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment