De bitcoin ‘goudkoorts’ is nu echt begonnen

Petra van der Werf


Met de lancering van de Amerikaanse spot ETF’s is er een nieuw tijdperk aangebroken voor bitcoin (BTC). Althans dat meent Michael Saylor, misschien wel de grootste bitcoin aller tijden. Volgens Saylor is dit nieuwe tijdperk het best te vergelijken met een goudkoorts. 

De bitcoin ‘goudkoorts’ is begonnen

Op de Bitcoin Atlantis conferentie sprak Saylor zich uit over dit nieuwe bitcoin tijdperk. Hij meent dat we sinds de lancering van de ETF’s een periode van “sterke groei van institutionele adoptie” zijn ingegaan.

“Ik denk dat we in de bitcoin goudkoorts zitten. Het startte in januari 2024 en zal doorgaan tot november 2034,”

Aldus Saylor. Maar waarom deze specifieke einddatum van de bitcoin ‘goudkoorts’? In 2035 zal namelijk 99 procent van alle bitcoins gemined zijn, en daarmee zal de verdeling van de bitcoins er min of meer opzitten. De laatste 1 procent zal vervolgens in de daaropvolgende honderd jaar worden gemined. Momenteel zijn 93,5 procent van alle BTC gemined.

De ETF’s zijn volgens Saylor slechts het begin. Er komt volgens hem een moment dat alle banken de aankoop en het beheer van bitcoin zullen faciliteren. De instroom van kapitaal naar de bitcoin ETF fondsen zal daarnaast blijven doorzetten en op den duur de waarde van goud en de S&P 500 index passeren. 

Dit zal echter niet een kwestie van maanden zijn maar een kwestie van jaren, denkt Saylor. Vervolgens zal bitcoin in 2034 de financiële norm zijn en zal er een zogenaamde ‘groeifase’ worden ingegaan.

Bitcoin en AI

Ook deed hij op de conferentie nog een interessante uitspraak over artificial intelligence (AI). AI is uiteraard niet weg te denken uit de hedendaagse digitale wereld , en ook bitcoin zal raakvlakken krijgen met AI, denkt Saylor. 

Zo zal autonome AI digitale energie nodig hebben, meent hij. En dit zal bitcoin zijn. Opvallend genoeg is dit een claim die Arthur Hayes, de voormalig CEO van BitMEX, vorig jaar ook al maakte. Hij zei destijds dat Bitcoin alles is wat AI nodig heeft om in leven te blijven. Zo is Bitcoin toestemmingloos, staat het altijd aan en is het schaars. Lees in dit artikel meer over deze interessante theorie over de symbiose tussen AI en bitcoin.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel meme-sensatie Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €20,- gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment