Danielle overstuur door confrontatie in Je Huis Op Orde: ‘Ik word de hele tijd aangevallen’

Petra van der WerfDe 11-jarige Cas is er helemaal klaar mee dat hij in een huis vol met rotzooi moet wonen. “Ik schaam me voor mijn vriendjes.” Nadat moeder Danielle long COVID krijgt en vader John fulltime aan het werk is, lukt het hun niet om het huis op orde te krijgen. “Ik zou graag opgeruimd huis willen”, zegt Danielle. 

Daarom komt opruimcoach Quirine Molhuysen langs om het hele huis leeg te halen en in een enorme loods te verzamelen. Nadat het huis is leeggehaald, blijken ze meer dan 212 kabels, 158 legosets, 89 paar kinderschoenen, 738 boeken en 1.500 knutselwerkjes van Cas verzameld te hebben. “Valt het nog steeds mee?”, vraagt Danielle aan John.

Nadat het gezin is begonnen aan de grote opruimbeurt lopen de irritaties al gauw op. Danielle vindt het lastig om spullen weg te doen en accepteert geen hulp van John. “Laat mij dit maar lekker zelf doen.” John voelt zich niet gehoord en Quirine besluit met haar in gesprek te gaan. “Ik heb het gevoel alsof je voor alles een antwoord en excuus hebt.”

Quirine wil Danielle met de neus op de feiten drukken, want ze blijft haar constant in de reden vallen, maar de confrontatie komt hard aan en ze lucht haar hart bij John. “Ik word de hele tijd aangevallen dat ik het niet goed doe”, zegt ze emotioneel. Viktor en Quirine vinden het pittig om te zien dat Danielle nog in de ontkennende fase zit. “Dat vind ik lastig”, zegt Quirine. 

Na twee dagen is het de familie met veel pijn en moeite gelukt om de meeste spullen uit te zoeken. Het team van Je Huis Op Orde hebben het huis de afgelopen dagen weer helemaal op orde gemaakt en na een week zetten Danielle, John en Cas voor het eerst weer voet in hun eigen huis. “Heel mooi”, roept Cas direct.

Ook Danielle en John staan met hun mond vol tanden, wanneer ze het huis binnenlopen. Ze kunnen niet geloven dat hun huis zo mooi is opgeruimd en zijn blij dat er eindelijk structuur in het huis zit. “Het is echt heel mooi, dankjewel”, zegt Danielle terwijl ze Quirine omhelst. Viktor en Quirine zijn zelf ook zeer tevreden met het eindresultaat. “Missie geslaagd.”

Je Huis Op Orde zie je elke woensdag om 20.30 uur bij SBS6. Bekijk hier de hele aflevering.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment