‘CryptoPunk’ verkocht voor $12,4 miljoen, één van duurste NFT’s ooit

Petra van der Werf


Gedigitaliseerde kunst heeft betere tijden gekend in de geschiedenis van de crypto-wereld. Maar wanneer speciale Non-fungible tokens (NFT’s) worden geveild, gaan deze toch meestal voor hoge prijzen onder de hamer. Afgelopen donderdag was het de beurt aan één van de negen zeldzame Alien Punks.


Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering

  • icon-nft

    NFT nieuws

Ruim 12 miljoen dollar voor Alien Punk

Zo nu en dan wisselen zeldzame NFT’s van eigenaar. Hoe zeldzamer of populairder de NFT is, hoe meer geld ervoor betaald wordt. Afgelopen donderdag vond er een veiling plaats van crypto-art veilingstal Fountain.

Het pronkstuk van de veiling was Punk #635 van de CryptoPunks-collectie. Deze totale collectie bestaat uit 10.000 verschillende CryptoPunks. Maar binnen deze collectie zijn er een aantal soorten CryptoPunks zeldzamer en populairder dan andere.

Zo is de geveilde Punk #635 onderdeel van de Alien Punks-serie. Deze serie bestaat uit slechts negen NFT’s, waardoor deze per definitie al erg zeldzaam en dus gewild zijn. De bewuste NFT werd uiteindelijk voor maar liefst 4.000 ethereum (ETH) geveild. Een bod met een waarde van ruim 12 miljoen dollar.

Eerdere mega opbrengsten

Enkele weken geleden werden er ook al twee zeldzame Alien Punks verkocht voor zeer hoge prijzen. Zo werd Punk #3100 voor ruim 16 miljoen dollar aan ETH verkocht. En Punk #7804 voor bijna 16,5 miljoen dollar aan ETH. Daardoor werd de laatstgenoemde de op-één-na duurste CryptoPunk ooit. 

De recordprijs voor een CryptoPunk werd in 2022 betaald. Dit was de begintijd van NFT’s. Destijds kocht de directeur van een crypto startup Alien Punk #5822 voor een duizelingwekkende 8.000 ETH. Wat in die tijd gelijk stond aan een bedrag van 23,7 miljoen dollar.


Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak

  • icon-nft

    NFT nieuws

Duurste NFT ooit

Hoewel de CryptoPunks-collectie als erg waardevol wordt gezien, komt het nog lang niet in de buurt van de duurste NFT aller tijden. De absolute leider van kostbaarste NFT is toch wel de “Everydays: The First 5,000 Days”. Deze NFT werd ontwikkeld door kunstenaar Mike “Beeple” Winkelmann en werd in 2021 tijdens een veiling verkocht voor 69,3 miljoen dollar. 

Waar veel NFT’s flink in waarde zijn gedaald, waaronder de “Bored Ape Yacht Club”, lijkt de CryptoPunks hier geen last van te hebben. Deze collectie wordt door velen nog steeds beschouwd als zeldzaam en cultureel belangrijk, omdat dit een van de eerste waardevolle collecties werd.


Post Views: 53Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment