Cryptomiljonair geeft 5057 bitcoins uit, met een bijzondere reden

Petra van der Werf


Het lijkt een misleidende titel, maar het is een waargebeurd verhaal. Hiervoor moet er teruggeblikt worden naar het jaar 2017. Destijds richtte een anonieme cryptomiljonair een investeringsfonds op waarin hij 5057 bitcoins (BTC) beschikbaar stelde voor goede doelen. 


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

The Pineapple Fund met 5057 bitcoins

De cryptomiljonair noemde zijn fonds ‘The Pineapple Fund’, vanwege zijn grote liefde voor ananassen. Bovendien stelde de cryptomiljonair 5057 bitcoins beschikbaar voor goede doelen over de hele wereld. Dit had een waarde van 86 miljoen dollar, omgerekend zo’n 68,5 miljoen euro.

Bron: The Pineapple Fund

Zo schonk het investeringsfonds een miljoen dollar in bitcoins aan The Water Project. De stichting die betrokken was bij dit project richtte zich op schone en betrouwbare watertoevoer in een groot deel van Afrika. Daarnaast kreeg de non-profitorganisatie, Instituut MAPS, ook een miljoen dollar in bitcoins voor de legalisering van psychedelische drugs en marihuana voor medicinaal gebruik.

Bijzondere reden

De cryptomiljonair had wel een bijzondere reden toen er werd gevraagd waarom hij zoveel bitcoins beschikbaar had gesteld voor goede doelen:

“Ik bezit nu meer geld dan ik ooit zal kunnen geven.”

De oprichter geeft aan dat hij een aantal jaar geleden is begonnen met investeren in bitcoin. Hij zag de prijzen van bitcoin stijgen boven de dollar en was toen al erg enthousiast. Op het moment dat hij bezig ging met de oprichting van zijn investeringsfonds had één bitcoin een waarde van $17.539. Destijds kon hij het soms niet eens geloven dat de waarde zo hoog stond.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

De waarde van vandaag

In de periode tussen december 2017 en mei 2018 heeft hij zijn geld geschonken aan meer dan 60 goede doelen over de hele wereld. Sinds mei 2018 is er weinig tot geen activiteit meer gemeld vanuit het fonds. Hiermee lijkt het erop dat The Pineapple Fund zijn doelen heeft bereikt en niet langer actief is.

Op de dag van vandaag zouden de 5057 bitcoins een waarde hebben van $324.331.352, omgerekend zo’n 302,2 miljoen euro. Wie weet zijn er nog projecten die wat bitcoins bewaard hebben, waarvan de waarde inmiddels flink is gestegen.


Post Views: 201Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment