Cryptomarkt zal in 2024 in waarde verdubbelen, voorspelt Ripple CEO

Petra van der Werf


Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, het bedrijf achter de XRP munt, is zeer optimistisch over de cryptomarkt.

Hij verwacht namelijk dat de totale marktkapitalisatie van alle cryptovaluta dit jaar nog zal verdubbelen.


Nog 1 dag tot Bitcoin Cash halving: wat zijn de gevolgen voor crypto?

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Cryptomarkt naar de $5 biljoen in 2024, voorspelt Ripple CEO

Garlinghouse sprak gisteren met CNBC over zijn optimisme over de cryptomarkt.

Volgens de Ripple CEO kan de totale marktwaarde van crypto dit jaar nog de $5 biljoen bereiken. De marktkapitalisatie ligt op het moment van schrijven rond de $2,6 biljoen. Het record uit november 2021 ligt rond de $2,9 biljoen.

Garlinghouse geeft twee redenen voor zijn optimisme. Dat zijn de lancering van de recente bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs) en de aanstaande bitcoin halving.

Bitcoin ETFs en de BTC halving

Volgens de CEO zorgen de nieuwe bitcoin-ETFs ervoor dat eindelijk het echte institutionele geld naar crypto stroomt:

“Ik ben al een lange tijd in deze industrie actief, en ik heb deze trends zien komen en gaan. Ik ben erg optimistisch. Ik denk dat de macro-trends, de belangrijke ontwikkelingen zoals de ETF’s, nu voor het eerst echt institutioneel geld aantrekken.”

Ook de aanstaande bitcoin halving is een grote factor die de waarde van de cryptomarkt flink kan laten stijgen, zegt Garlinghouse.

“Je ziet dat dit de vraag stimuleert, en terwijl de vraag toeneemt, neemt het aanbod af. Je hoeft geen economie gestudeerd te hebben om te begrijpen wat er gebeurt wanneer het aanbod krimpt en de vraag groeit.”

De volgende halving van bitcoin vindt waarschijnlijk over 10 tot 12 dagen plaats. Op dat moment wordt de uitgifte van BTC en de beloning voor miners gehalveerd.

Dit gebeurt elke vier jaar en elke keer zorgde het voor een sterke prijsstijging. Dat hoeft echter niet direct te gebeuren, historisch gezien vindt deze stijging pas maanden na de halving plaats.

Desalniettemin is het resultaat voor Garlinghouse al duidelijk:

“De totale marktkapitalisatie van de cryptosector… is gemakkelijk te voorspellen dat het tegen het einde van dit jaar verdubbelt… gezien al deze macro-economische factoren.”


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ripple CEO verwacht ook positieve regelgeving in 2024

Tot slot zegt Garlinghouse tegen CNBC dat hij ook verwacht dat de regelgeving in de VS dit jaar een positieve wending zal nemen.

Het is namelijk een verkiezingsjaar en de Ripple CEO is optimistisch dat de volgende leidinggevenden bij de toezichthouder vriendelijker zullen zijn tegenover de industrie.

“De VS is nog steeds de grootste economie ter wereld, en het is helaas een van de vijandigere markten voor crypto geweest. En ik denk dat dat ook gaat beginnen te veranderen.”

Ripple zit nog altijd verwikkeld in een juridische strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC).


Post Views: 150Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment