De bitcoin (BTC) koers is met overtuiging de grens van $50.000 gepasseerd en daarmee is de euforie op de cryptomarkt terug. Bij een dergelijke euforie hoort gretigheid, ook wel ‘greed’ in crypto termen. Handelaren proberen optimaal te profiteren van een stijgende markt, maar maken hierbij wel eens een slippertje. Zo ook deze handelaar die ruim $100.000 aan transactiekosten spendeerde om vervolgens al z’n geld kwijt te raken.
Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀
Poging om te cashen draait uit op pijnlijke faal
Volgens data van Etherscan gaf een cryptohandelaar gisteren $113.000 dollar aan ‘gas fees’ uit bij een transactie van 10 ethereum (ETH) ter waarde van ongeveer $27.000. In al zijn gretigheid en haast gaf de handelaar een gigantische hoeveelheid uit aan gas fees, de transactiekosten op het Ethereum netwerk. Hoe meer gas fees je betaald, hoe meer kans je hebt dat je transactie namelijk snel wordt uitgevoerd.
De handelaar probeerde No Handle (NO) tokens te kopen, een ERC 404 token die gisteren gelanceerd werd. Een flinke gok, zeker als je zoveel uitgeeft aan gas fees, zou je denken. De trade van de handelaar draaide helaas uit op een regelrecht fiasco.
Vlak na de lancering steeg NO van ongeveer $6,80 naar een absurde waarde van $70.000. Vervolgens stortte de waarde ineen en stond binnen een half uur op praktisch $0. De lancering van NO was een klassiek voorbeeld van een rug pull. Dit is een fenomeen waarbij de makers van de token alle tokens in rap tempo verkopen en hierbij alle investeerders belazeren. Op X worden mensen inmiddels gewaarschuwd voor de token.
Wat zijn ERC 404 tokens?
Voor de handelaar is het kwaad helaas al geschiedt. Maar gelukkig verloor hij niet al zijn geld aan het grapje. Op Etherscan is te zien dat het walletadres al meer dan een miljoen dollar verdiende de afgelopen tijd. De handelaar verdiende dit vermogen vooral met het handelen in ERC 404 tokens.
Maar wat zijn ERC 404 tokens precies? Dit is een nieuwe experimentele tokenstandaard. De standaard probeert ERC 721, dit zijn NFT tokens, te verbinden aan klassieke ERC 20 tokens. Hierdoor krijg je dus een soort combinatie tussen een NFT en een normale token. Met een dergelijke toepassing kunnen mensen bijvoorbeeld een fractie van een NFT bezitten net zoals bij reguliere crypto tokens.
Post Views: 0