Crypto Radar: ‘Bitcoin kan weer richting record’

Petra van der Werf


De cryptomarkt is de nieuwe week groen begonnen! Grote altcoins als ethereum (ETH), BNB coin (BNB) en solana (SOL) kleuren allemaal groen. Binnen de top 20 is het NEAR protocol (NEAR) dat enorm uitblinkt nadat het de afgelopen 24 uur hard in waarde steeg.

Blik op de cryptomarkt: Bitcoin weer richting het prijsrecord?

Maar eerst een kort overzicht van de belangrijkste actuele data van de cryptomarkt:

  • Op het moment van schrijven is de totale cryptomarktkapitalisatie 2,55 biljoen dollar, wat 1,9 procent hoger is dan 24 uur geleden.
  • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 62.358 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 66.215 dollar.
  • Bitcoin heeft nu 51 procent van de markt in handen. Dit percentage is iets gedaald sinds gisteren waarmee de altcoins dus iets sterker presteren.
  • Er is voor 67,15 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag, wat 7 procent meer is dan gisteren.

Bitcoin houdt sterk stand en toont een positief momentum. Volgens analist Ivan Lagana, analist in onze Discord community, is de prijszone van 63.500 dollar nu belangrijk:

“Bitcoin is over het weekend sterk gebleven en we zien dat de koers langzaam maar zeker aan het stijgen is. Als het zo door gaat en we verliezen de cruciale zones rond de 63.500 dollar niet, dan kan dat betekenen dat we weer richting de ATH gaat traden.”

De bitcoin prijs op cryptobeurs Bitvavo waarop te zien is dat de koers de afgelopen 24 uur is gestegen.
De bitcoin prijs op cryptobeurs Bitvavo waarop te zien is dat de koers de afgelopen 24 uur is gestegen.

De hardste crypto stijgers: Hoofdrollen voor PEPE en NEAR

Zoals gezegd is de cryptomarkt de nieuwe week met groene cijfers begonnen. Waar de bitcoin koers 1,9 procent in waarde kon stijgen en daarmee vlakbij 66.300 dollar handelt, laten ook de altcoins groene cijfers zien.

Zo staat ethereum 1,5 procent in de plus en is ETH nu 3.196 dollar waard. Ripple (XRP) staat 2 procent in de plus en is 0,53 dollar waard. De grootste stijgers van de top 20 zijn:

  • NEAR protocol (NEAR): +12,5 procent
  • Pepe (PEPE): +12,1 procent
  • Avalanche (AVAX): +5,6 procent
  • Polkadot (DOT): +4,7 procent.

Dalingen bij altcoins zoals toncoin (TON) blijven beperkt

Tot slot werpen we een korte blik op de cryptocurrencies die minder presteren. Alhoewel er wel wat dalers zijn, zijn de dalingen zeker niet spectaculair te noemen.

De nummer 78 van de markt, bonk (BONK), kleurt rood en staat 2,5 procent in de min. De nummer 43, en tevens memecoin dogwifhat (WIF) daalde 1,8 procent.

Binnen de top 20 zijn er vrijwel geen dalers te vinden, wat nog maar eens onderstreept dat de afgelopen 24 uur bijzonder positief was voor de markt in zijn geheel.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment