Crypto markt daalt, maar deze memecoin stijgt meer dan 100%

Petra van der Werf


De crypto markt maakte begin deze week een flinke stijging, maar de koersen lijken inmiddels wat tot rust te komen.

De grootste munt op de markt houdt nog stevig stand, maar de meeste altcoins zakken iets. Daar zitten echter enkele opvallende uitzonderingen tussen.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 0,7% naar $1,25 biljoen. Het handelsvolume daalde in dezelfde periode met 8% naar $46,4 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 53%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, daalt van 72 naar 70, een teken dat de angst op de markt weer iets is toegenomen.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin koers consolideert rond $34.000.

Nadat bitcoin (BTC) kort bovenuit $35.000 steeg, viel de koers terug naar $34.000. Vooralsnog consolideert bitcoin rond dit niveau, ondanks enkele dips.

De dominantie van bitcoin blijft alsmaar stijgen, aangezien veel altcoins toch iets dalen. De markt begint weer BTC te accumuleren, meldt analist James V Straten:

Op het moment van schrijven daalt de BTC koers naar $33.990 op Bybit en €32.235 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 0,8% in de min.

Volgens analist CryptoCon herhaalt bitcoin zijn marktcyclus opvallend nauwkeurig:

Solana wederom hardste stijger in crypto top 10

Ethereum (ETH) heeft het al iets zwaarder. Alhoewel de koers nog redelijk standhoudt, ziet ETH er momenteel minder stabiel uit. De koers zakt vandaag met 2,1% naar $1.780.

Dogecoin (DOGE) steeg gisteren nog hard, maar verliest vandaag weer wat terrein. De DOGE koers daalt met 4,5% naar $0,071.

Daarentegen is solana (SOL) wederom de sterkste koers in de top 10 grootste crypto. De SOL koers lijkt wat moeite te hebben met de $33, maar staat met een prijs van $32,6 vandaag alsnog 2,2% in de plus.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Floki memecoin stormt top 100 binnen na enorme stijging

De top 100 kleurt vandaag voornamelijk rood. Twee harde stijgers van deze week, gala (GALA) en mina protocol (MINA), verliezen beide zo’n 6,5% van hun waarde.

Bitcoin sv (BSV), die vorige week nog keihard steeg, corrigeert deze week fors. De BSV koers zakt vandaag met bijna  7% naar $45,75. Radix (XRD) is echter de grootste verliezer uit de top 100 en daalt met 7,8% naar $0,042.

Tot slot hebben we nog een handjevol groene koersen in de top 100. Flow (FLOW) staat 5% in de plus, injective (INJ) 7% en neo (NEO) maar liefst 14%.

Momenteel steelt echter floki (FLOKI), een beruchte memecoin, de show. De FLOKI koers stijgt vandaag met maar liefst 30% naar $0,00004. Na een stijging van 115% deze week, komt FLOKI nu de top 100 binnen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vind je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment