Crypto-industrie ziet stuk meer investeringen van durfkapitalisten

Petra van der Werf


In 2023 zijn de koersen van veel cryptocurrencies flink gestegen, maar durfkapitalisten hielden zich nog op de achtergrond. Zij leken het nog te risicovol te vinden om te investeren in nieuwe projecten. Toch begint nu het tij te keren, want de investeringen in dit soort crypto-bedrijven is in het eerste kwartaal flink toegenomen.


Ethereum staking-dienst EigenLayer op het randje van een crisis

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Crypto-durfkapitalisten weer actiever

Dat schrijft Galaxy Research, de onderzoeksafdeling van de gelijknamige crypto-vermogensbeheerder, in een onderzoeksrapport. Crypto-durfkapitaalfondsen hebben de afgelopen drie maanden 2,49 miljard dollar geïnvesteerd in 603 verschillende projecten. Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2023 is dat een toename van 29% in het totaalbedrag en een toename van 68% van het aantal deals.

Ook constateren de analisten dat het de eerste toename betreft in drie kwartalen. Alleen de eerste twee kwartalen van 2023 waren goed voor grotere bedragen dan afgelopen kwartaal. Verder benadrukt het rapport dat de correlatie tussen een stijgende bitcoin koers en groeiende interesse van durfkapitalisten inderdaad erg laag is. Ondanks de flinke groei is het bedrag nog steeds niet te vergelijken met wat bedrijven in 2021 binnensleepten, toen de koers piekte op ruim 60.000 dollar.

Verder valt op dat maar liefst 80% van het nieuwe geld terecht is gekomen bij crypto-startups die de pre-seed- en seed-investeringsronden al achter zich hebben gelaten. Infrastructuurbedrijven pakten het leeuwendeel, in totaal zo’n 600 miljoen dollar. Het op Ethereum gebouwde EigenLayer was een aanzienlijke bron van dit bedrag, die in februari 100 miljoen dollar ontving van Andreessen Horowitz. De categorie waar handels- en leningsplatformen zich in bevinden ontving met ruim 400 miljoen dollar niet veel minder.

VS nog steeds populair bij investeerders

Verder valt op dat de Verenigde Staten nog steeds een prominente bestemming voor durfkapitaal was, ondanks dat de sector het al tijden zwaar heeft met de onduidelijke regels van de overheid. 37,3% van al het geld is in de VS beland, en 42,9% van alle deals vonden plaats in de VS. Singapore volgde met 10,8% van alle deals. Het werd op de voet gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met 10,2%.

Vorige maand bleek uit door The Block verzamelde informatie dat afgelopen maart enorm gunstig is geweest voor crypto-bedrijven. Toen haalde de sector namelijk 1,4 miljard dollar op bij crypto-bedrijven. Dat was dus de meest succesvolle maand.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 222Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment