Crypto exchange Coinbase krijgt belangrijke registratie in Frankrijk

Petra van der Werf


Sommige crypto exchanges kiezen ervoor om te vertrekken uit bepaalde markten, anderen weten juist uit te breiden. De strenge regels voor de crypto-industrie maakt het bedrijven vaak niet gemakkelijk, maar Coinbase zet door. Dat heeft ertoe geleid dat het bedrijf nu gereguleerd wordt in Frankrijk.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Crypto exchange Coinbase krijgt Franse licentie

In een persbericht schrijft Coinbase dat het een licentie heeft bemachtigd van de Autorité des Marchés Financiers. Het bedrijf is nu een virtual asset service provider (VASP) in Frankrijk, wat betekent dat het officieel zijn ‘volledige aanbod van diensten aan institutionele en retail-investeerders mag bieden’.

Naast Frankrijk wilde Coinbase dit jaar ook in andere Europese markten op legale wijze aanwezig zijn, waar ook licenties voor nodig zijn. Die voor Spanje was eind september binnen, en betere ondersteuning voor Nederlandse klanten volgde in december. Verder mag het bedrijf inmiddels ook in Italië zijn ding doen.

Coinbase is erg positief over de Franse markt. Uit eerder onderzoek bleek dat 9,7% van alle Fransen crypto bezit. Dat is minder dan het percentage van Nederland, maar de cryptobeurs lijkt op potentie te mikken. Maar liefst 60% van de Franse volwassenen vindt zichzelf namelijk benadeeld door het financiële systeem, schrijft het bedrijf in de aankondiging.

Frankrijk en EU goed voor crypto

De Amerikaanse exchange is niet de enige die wel brood ziet in de Fransen, zo kreeg het Nederlandse Bitvavo in november dezelfde licentie. Eerder in december maakte Blockchain.com bekend vanuit Parijs uit te willen breiden naar de rest van Europa. Deze week was ook stablecoin-uitgever Circle aan de beurt. Dit bedrijf heeft dezelfde licentie ontvangen.

In Frankrijk geldt net als in de rest van de EU een vorm van de Europese Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCAR). Al sinds de goedkeuring zorgt die wet voor grote hoeveelheden instromend kapitaal. Parijs wordt nu zelfs wereldwijd gezien als een belangrijke crypto-hub.

Post Views: 12Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment