Crypto bedrijf wordt nieuwe hoofdsponsor van Sauber Formule 1 team

Petra van der Werf


Volgend jaar zal de naam van crypto wed- en casino platform Stake prominent aanwezig zijn binnen de Formule 1. Stake heeft namelijk de naamrechten verworven voor Sauber’s F1-team, dat tijdens de volgende twee seizoenen ‘Stake F1 Team Kick Sauber’ zal heten. Met de groeiende invloed van cryptocurrency bedrijven in de wereld van topsport, duiken we in wat deze deal betekent voor de toekomst van F1 en crypto.

Een nieuwe crypto-naam op de baan

Met het aflopen van de samenwerking met Alfa Romeo, heeft Stake zich opgeworpen als de nieuwe naamgever van het F1-team. Deze overeenkomst valt samen met een periode waarin Sauber zich opmaakt om Audi’s fabrieksteam te worden in 2026 en biedt Stake een unieke kans om twee jaar lang prominent aanwezig te zijn in de hoogste klasse van de autosport.

Niet alleen de naam van Sauber’s F1 Team ondergaat een transformatie, maar ook de uitstraling en mogelijk de strategie. De introductie werd groots aangekondigd met de betrokkenheid van de Canadese rapper en merkambassadeur Drake, die naar verwachting bij geselecteerde races in 2024 aanwezig zal zijn. Dit benadrukt de fusie tussen entertainment, sport en de crypto-industrie. Bovendien blijven voormalige Mercedes-coureur Valterri Bottas en Zhou Guanyu het team, net als vorig jaar, als coureurs vertegenwoordigen.

Crypto en Formule 1: een prima combinatie

De integratie van Stake in de Formule 1 is een weerspiegeling van de toenemende verwevenheid tussen de sportwereld en de crypto-industrie. Het is niet bepaald de eerste keer dat we crypto bedrijven naar de Formule 1 zien grijpen als sponsoren. 

Zo is crypto exchange Bybit als langere tijd de sponsor van Max Verstappen’s Red Bull Racing. Eigenlijk hebben de meeste teams wel een of meerdere crypto sponsoren. Dat juist Formule 1 zo geschikt is voor crypto bedrijven is natuurlijk niet gek, aangezien zowel de crypto industrie als de Formule 1 zich bevinden op het snijvlak van technologische innovatie. 

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment