CPI schudt markt, VS gaat Uniswap aanklagen & meer

Petra van der Werf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Amerikaanse inflatiecijfers hoger dan verwacht

Gisteren werd de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd en wederom kwamen de inflatiecijfers hoger uit dan verwacht.

Op maandbasis kwam de CPI op een stijging van 0,4% uit terwijl 0,3% werd verwacht. Op jaarbasis kwam de CPI op 3,5% uit terwijl 3,4% werd verwacht.

Daardoor neemt de hoop op snelle renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank aanzienlijk af. De markt verwacht inmiddels nog maar twee renteverlagingen dit jaar en niet meer in mei.

De volgende rentebeslissing valt na Federal Open Market Committee (FOMC) meeting op 1 mei, over 20 dagen.

CPI zorgt voor schommelende bitcoin koers

Desalniettemin reageert bitcoin (BTC) positiever dan verwacht op de hoge inflatiecijfers. In aanloop naar de CPI maakte bitcoin een snelle duik naar $67.500, maar de koers herstelde zich snel met een sterke opleving.

Rond middernacht brak bitcoin weer door de $70.000, maar het lukt de koers nog niet om $71.000 te heroveren. Lees hier verder voor een uitgebreidere koersupdate.

Bitcoin ETFs beleven positievere dag, Grayscale ziet laagste uitstroom ooit

Die stijging gaat ook gepaard met weer een positievere dag voor de nieuwe bitcoin spot exchange-traded funds (ETFs).

Nadat de Amerikaanse beursfondsen twee dagen op rij een netto-uitstroom noteerde, zagen de ETFs gisteren weer een netto-instroom.

Echter, heel denderend was het resultaat niet. De bitcoin-ETF van Grayscale zag met $17,5 zijn laagste uitstroom ooit. Echter was de instroom naar de andere fondsen ook niet groot.

De totale netto-instroom kwam gisteren op $123,7 miljoen uit waardoor het dagelijkse gemiddelde omlaag wordt getrokken naar $201,5 miljoen.

Uniswap wordt aangeklaagd door SEC, koers daalt hard

Momenteel houdt echter een andere ontwikkeling dan de ETFs en de CPI de markt in zijn greep.

Uniswap (UNI), de populaire decentrale exchange (DEX) op Ethereum (ETH), heeft een zogeheten ‘Wells Notice’ ontvangen.

Dit is een formele kennisgeving van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat het een onderzoek uitvoert en binnenkort een rechtszaak zal aanspannen.

“Het is al een tijdje duidelijk dat de SEC, in plaats van te werken aan duidelijke en goed onderbouwde regels, ervoor heeft gekozen om zich te richten op het aanvallen van langdurig betrouwbare partijen zoals Uniswap en Coinbase,” zei Uniswap-oprichter Hayden Adams.

De prijs van UNI vangt een forse klap en daalt met bijna 17% naar $9,38.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment