Controversiële bitcoin analist verwacht harde crash naar $30.000

Petra van der Werf


‘Il Capo Of Crypto,’ is berucht in de crypto wereld. De bitcoin-analist doet vaak bijzondere uitspraken en voorspellingen, die niet bij iedereen in de goede smaak vallen. Ook vandaag maakte hij een grote hoeveelheid traders aardig zenuwachtig. Terwijl de koers van de grootste cryptocurrency op de markt zichzelf naar grote hoogten tilt, wacht de analist een keiharde crash af.


Amerikaanse economie in gevaar: bitcoin de verlosser?

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin gaat crashen naar de $30.000, volgens analist

Il Capo’s voorspelling over het verdere verloop van de bitcoin (BTC) koers is niet positief. Volgens de persoon achter het X (voorheen Twitter) account met 700 duizend volgers zal bitcoin afketsen op de $50.000, en vervolgens naar $30.000 dalen. Daar ligt volgens hem de eerste sterke support zone, een niveau waar cryptocurrencies steun vinden als de koers hard crasht.

Altcoins daarentegen zullen het zeer goed gaan doen, aldus de analist. Volgens hem zullen, terwijl de bitcoin koers naar beneden stort, de altcoin koersen juist verder stijgen. Daarmee zal er een scheiding vormen, en zal de bitcoin dominantie dalen. Als dat heeft plaatsgevonden, is de analist van mening dat de hele markt om gaat keren.

Alhoewel de swing trader het verdere verloop somber inziet, heeft hij wel van de stijging geprofiteerd. Toen de bitcoin koers de $40.000 bereikte, zag hij de zaak positief in en heeft hij geïnvesteerd. In dat opzicht kreeg hij gelijk. Alhoewel het opwaartse verloop van de bitcoin prijs wat horten en stoten kende na de bitcoin ETF lanceringen, heeft hij een leuke winst gedraaid.

Is Il Capo de nieuwe Jimmy Cramer?

Of Il Capo gelijk gaat krijgen is natuurlijk nog maar de vraag. Wat betreft de investering rond de $40.000 zat hij goed, maar dat hoeft niet nogmaals te gelden. Veel van zijn volgers bekritiseren de analist wegens zijn bearish (negatieve) kijk op de bitcoin koers. Hij bleef maar verkondigen dat de BTC prijs hard zou gaan kelderen, terwijl deze van $16.000 naar $40.000 steeg. 

Op dat aspect begint de analist steeds meer overeenkomsten te hebben met Jimmy Cramer. De CNBC-presentator staat erom bekend voorspellingen te maken waarvan het tegenovergestelde realiteit wordt. Wanneer Cramer voorspelt dat de bitcoin koers crasht, gaan velen van het tegenovergestelde uit. De analist zit overigens niet altijd fout. Een investeringsfonds dat precies het tegenovergestelde deed van Cramer, ging onlangs failliet.


Post Views: 298

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment