Bullish signaal wijst op forse stijging van bitcoin tegen eind 2024

Petra van der Werf


Sinds de ineenstorting van crypto-exchange FTX is de liquiditeit van bitcoin (BTC) aanzienlijk verbeterd, een trend die versterkt wordt door de goedkeuring van spot BTC ETF’s. Deze ontwikkeling speelt volgens onderzoeksbureau Kaiko een cruciale rol in de toekomstige prijsbewegingen van de koning der cryptocurrency. Mogelijk dat we volgens hen een mooi 2024 tegemoet gaan.

De impact van de BTC halving en marktdiepte

De recente halvering van bitcoin, die plaatsvond op 20 april, heeft analisten op scherp gezet om de invloed ervan op de liquiditeit in de gaten te houden. Liquide middelen zijn essentieel omdat ze prijsvolatiliteit kunnen temperen en de impact van grote verkopen kunnen verminderen. Kaiko rapporteert dat de marktdiepte van bitcoin, een indicatie van liquiditeit, aanzienlijk is gegroeid van $323.91 miljoen op 14 april naar $419.97 miljoen op 22 april.

Ondanks positieve signalen blijft de weekendhandel een uitdaging voor de crypto markt. De handelsvolumes in het weekend hebben de neiging te dalen, wat de opwaartse bewegingen die door sterkere liquiditeit worden gesteund kan belemmeren. Hoewel de halving niet onmiddellijk effect had op de handelsvolumes in het weekend is een afname van deze volumes iets om in de gaten te houden.

Macro-economische overwegingen

De huidige en vorige bitcoin halvings vonden plaats tegen een achtergrond van lage rentetarieven en stabiele inflatie, wat typisch gunstig is voor bullmarkten in risicovolle activa zoals bitcoin. Bitcoin profiteert vaak van lagere rentetarieven vanwege zijn correlatie met risicovolle activa. Echter, met macro-economische onzekerheden die nog steeds op de loer liggen, blijft het toekomstige traject onzeker stelt Kaiko.

De introductie van Amerikaanse en opkomende Hongkongse spot Bitcoin ETFs kan essentieel zijn om nieuwe investeerders aan te trekken en de bullish trend te ondersteunen. Deze factoren zijn cruciaal voor het verbeteren van de liquiditeit en vraag, wat fundamenteel zal zijn voor de waardepropositie van bitcoin in de komende maanden.

Deze ontwikkelingen duiden op een mogelijke aanhoudende stijging van de bitcoinprijs tegen het einde van 2024, mits de macro-economische en markttechnische factoren gunstig blijven. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor bitcoin, maar zoals altijd in de cryptowereld, blijft voorzichtigheid geboden.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment