Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal

Petra van der Werf


Twee broers uit de Verenigde Staten zijn gearresteerd wegens hun vermeende betrokkenheid bij een grootschalige crypto-diefstal waarbij ze 25 miljoen dollar aan ethereum (ETH), ongeveer 23 miljoen euro, wisten te stelen in slechts 12 seconden. Anton Peraire-Bueno (24) uit Boston en James Pepaire-Bueno (28) uit New York worden beschuldigd van samenzwering tot het plegen van elektronische fraude, daadwerkelijke elektronische fraude en het witwassen van geld. Dat maakte het Amerikaanse Ministerie van Justitie bekend in een persbericht.

Ethereum beursfonds Grayscale plotseling ingetrokken na tegenslag

Ethereum beursfonds Grayscale plotseling ingetrokken na tegenslag

Broers ontfutselden miljoenen van Ethereum blockchain

De broers zouden hun kennis van wiskunde en computerwetenschappen, opgedaan aan een van de meest prestigieuze universiteiten, hebben gebruikt om de integriteit van de Ethereum blockchain te manipuleren. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DoJ) maakten ze gebruik van een geavanceerde techniek om toegang te krijgen tot lopende transacties en deze aan te passen, waardoor ze de controle kregen over de fondsen van hun slachtoffers.

Damian Williams, de Amerikaanse procureur voor het zuidelijke district van New York, verklaarde:

“Zoals we beweren, brengt het plan van de verdachten de integriteit van de blockchain zelf in twijfel. De broers, die computerwetenschappen en wiskunde hebben gestudeerd aan een van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, zouden hun gespecialiseerde vaardigheden en opleiding hebben gebruikt om de protocollen die door miljoenen Ethereum-gebruikers wereldwijd worden vertrouwd, te manipuleren en te vervalsen.”

Met hulp van ‘MEV’ en buitenlandse crypto exchanges

Het plan van de broers was maandenlang voorbereid en werd in slechts 12 seconden uitgevoerd. Ze bestudeerden zorgvuldig het handelsgedrag van hun slachtoffers en namen maatregelen om hun identiteit te verbergen. Dit omvatte het opzetten van schijnbedrijven en het gebruik van meerdere privé-cryptocurrency wallets en buitenlandse crypto exchanges om hun sporen uit te wissen.

Een essentieel onderdeel van hun plan was het gebruik van “Maximal Extractable Value” (MEV), schrijft The Block. MEV is de maximale waarde die kan worden onttrokken uit een DeFi-protocol of smart contracts. Dit omvat technieken zoals het vooruitspringen op transacties en het aanpassen van transacties ten gunste van de gebruiker.

De broers zouden de handelsstrategieën van hun slachtoffers, die actief waren in MEV-arbitrage, hebben bestudeerd. Ze gebruikten deze kennis waarschijnlijk om de volgorde van transacties in hun voordeel aan te passen en zo aanzienlijke winsten te genereren. Door deze methode konden ze binnen enkele seconden $25 miljoen aan cryptocurrency bemachtigen.


Post Views: 522Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment