Bridgerton-fans opgelet: deze serie belooft net zo meeslepend te zijn

Petra van der WerfMy Lady Jane gaat over jonkvrouw Lady Jane Grey, die zichzelf redt en daarna het koninkrijk. ‘Een grandioze hervertelling van het verhaal van jonkvrouw Lady Jane Grey, maar dan in een nieuw kostuum gestoken’, omschrijft de streamingdienst de serie. De verfilming van de gelijknamige bestseller van Brodi Ashton, Cynthia Hand en Jodi Meadows speelt zich af in een fantasieversie van de Tudor-dynastie, de periode waarin die machtige familie Engeland en Wales regeerden van 1485 tot 1603. 

In deze versie van het verhaal sterft de zoon van koning Henry VIII, Edward, niet aan tuberculose en wordt Lady Jane Grey ook niet onthoofd. Het middelpunt van de nieuwe serie is de eigenzinnige Jane, die van de ene op de andere dag tot koningin wordt gekroond en het doelwit wordt van schurken die het op haar hebben gemunt.

De rol van Lady Jane wordt vertolkt door Emily Bader, een nieuwkomer in Hollywood. De rest van de cast komt je waarschijnlijk wel bekend voor. Die bestaat namelijk onder anderen uit Sex Education-acteur Edward Bluemel, After Ever Happy-acteur Jordan Peters, Preacher-ster Dominic Cooper en Pennyworth-actrice Anna Chancellor. 

My Lady Jane is vanaf donderdag 27 juni te bekijken bij Prime Video. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment