Bram uit B&B Vol Liefde ‘versleet vrouwen net zo snel als drank en drugs’

Petra van der Werf


In Zweden heeft Bram (31), bekend van het programma ‘B&B Vol Liefde’, een vredig en kalm bestaan opgebouwd, maar dat staat in schril contrast met zijn jeugd. In zijn autobiografie ‘Een wild leven’, dat maandag is verschenen, vertelt hij voor het eerst over de moeilijke en onveilige periode die hij achter de rug heeft.

“Ik was volledig losgeslagen”

Bram had naar eigen zeggen een ‘traumatische jeugd’. “Mijn moeder heeft een geestelijke stoornis, borderline, en mijn vader heb ik nooit gekend”, vertelt hij een gesprek met Privé. Door het gebrek aan een verantwoordelijke ouder was hij volledig op zichzelf aangewezen. “Daardoor ben ik met vallen en opstaan snel volwassen geworden, heb ik mijn eigen levensroute uitgestippeld en met haar alle contact verbroken.”

Bram ging op zijn negentiende op zichzelf wonen. In die tijd ervaarde hij voor het eerst ‘volledige vrijheid’. “Daarna heb ik alles gedaan wat God verboden heeft. Ik was volledig losgeslagen.” Bram blowde, dronk veel en had veel kortstondige relaties. “Ik ging elk weekend met een ander, of soms met meerderen, naar bed en versleet vrouwen zo snel als ik dat deed met drank en drugs.” Hij koppelde dat gedrag terug aan zijn jeugd. “Toen ik met mijn moeder samenleefde, kreeg ik bijna haatgevoelens tegenover vrouwen”, legt hij uit.

Liefdesbreuk

Lees ook:

Liefdesbreuk met Bram zit Carolien nog dwars: ‘Veel liefdesverdriet’

Nadat Bram Nederland verliet om met een vriend te reizen, kwamen ze in Zweden uit. Daar vond Bram waar hij altijd al naar op zoek was. “In Zweden voel ik me thuis, hoe verlaten en rustig het er ook kan zijn. Juist door die stilte heb ik naar mezelf leren luisteren. Ik hou van de ruimte en schoonheid.” En tegenwoordig heeft hij ook iemand om al die schoonheid mee te delen: zijn vriendin Esra. “Met Esra ben ik dolgelukkig en we vullen elkaar goed aan”, concludeert Bram. 

De twee kennen elkaar een jaar en hebben al grote plannen voor de toekomst. “We denken zelfs aan het stichten van een gezin, maar we willen eerst samen genieten. De B&B loopt goed en zeker na de uitzendingen heb ik het druk gekregen met gasten. Het is leuk om af en toe vrienden in mijn voormalige woonplaats Hardenberg te zien, maar ik wil nooit meer in Nederland wonen.”

In deze video vertellen Bram en Esra uitgebreid over hun relatie:

Bram en Esra nog steeds stapelgek op elkaar: ‘Voelt zo vertrouwd’

02:42

Esra

Lees ook:

Esra reageert op geruchten verloving Bram: ‘Veel te vroeg’

Bron: RTL BoulevardWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment