Bitcoin whales ontwaken plotseling, ook grote cardano wallets actiever

Petra van der Werf


Bitcoin (BTC) is de afgelopen paar weken enorm gestegen – op het moment staat de meter op ongeveer 40%. Plotseling optimisme rondom de aanvragen van spot-beursfondsen voor bitcoin vormt vermoedelijk de belangrijkste reden. Ook on-chain analisten hebben reden om positief te zijn.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Enorm veel transacties bitcoin, ethereum en cardano whales

Uit een analyse van Santiment blijkt dat bitcoin-whales op dinsdag ruim 14.800 transacties hebben gedaan met een waarde van elk meer dan 100.000 dollar. Dat is het hoogste aantal sinds het ETF-nieuws van afgelopen juli. Of het gaat om transacties afkomstig van crypto exchanges of er juist naartoe is niet duidelijk, dat meet de betreffende data niet. Het is dus niet bekend of dit in theorie bullish of bearish is.

Wel is duidelijk dat whales met veel ethereum (ETH) en cardano (ADA) ook massaal transacties doen. Voor bitcoin nam het aantal transacties op dinsdag met 20% toe ten opzichte van vorige week, voor ethereum en cardano gelden toenames van respectievelijk 14% en 16%.

Bitcoin stijging komt door short squeeze

Glassnode geeft ons een aanwijzing. In een uitgebreide thread op sociale mediaplatform X schrijft het on-chain analysebedrijf dat het aantal coins dat in handen is van langetermijninvesteerders groter is dan ooit.

Dat hoeft niet te betekenen dat we nog verder zullen stijgen, maar Glassnode constateert wel dat veel indicatoren weer suggereren dat we een positieve tijd tegemoet gaan. Door de koersbeweging staat een meerderheid van de bitcoin-investeerders weer in het groen.

Echter moet ook gezegd worden dat een groot deel van de stijging blijkt te zijn veroorzaakt door twee opeenvolgende short squeezes, waarin 54 miljoen dollar en 125 miljoen dollar is geliquideerd. Veel analisten zien dit over het hoofd, want positief nieuws rondom spot-ETF’s heeft een hoop optimisme veroorzaakt.

CryptoQuant-hoofdonderzoeker Julio Moreno verklaart dat er een groot verschil is tussen nu en de vorige keer dat de bitcoin koers 30.000 dollar bereikte – nu is de koers namelijk niet ‘oververhit’ door de grote plotselinge stijgingen van begin 2021.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment