Bitcoin-voorstander laat Amerikaanse presidentsdroom varen

Petra van der Werf


Foto: Aaron of L.A. Photography/Shutterstock

De pro-Bitcoin (BTC) Republikeinse presidentskandidaat Vivek Ramaswamy heeft zich teruggetrokken uit de race voor presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Hiermee komt er een eind aan zijn bijna een jaar durende campagne, waarin Bitcoin en crypto op de voorgrond stond.


Bitcoin spot-ETF: wat gebeurt er na de goedkeuring?

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin-vriendelijke kandidaat stopt ermee

Ramaswamy kondigde vandaag de beëindiging van zijn campagne aan op een persconferentie in Des Moines, de hoofdstad van de staat Iowa. ‘’Vanaf dit moment gaan we deze presidentiële campagne opschorten,’’ zo zei hij.

Ramaswamy trekt de stekker eruit na een teleurstellend resultaat bij de Republikeinse caucuses in Iowa. De Republikeinse caucuses is een bijeenkomst van Republikeinse kiezers om te stemmen over hun voorkeur voor de presidentsverkiezingen. Hij eindigde op de vierde plek.

Donald Trump heeft een klinkende overwinning behaald bij deze eerste Amerikaanse voorverkiezingen. Ramaswamy sprak in zijn speech zijn steun uit voor de voormalig president:

“In de toekomst zal hij mijn volledige steun krijgen voor het presidentschap. We hebben vanavond niet de verrassing kunnen brengen die we wilden.”

Ramaswamy is niet de eerste crypto-voorstander die de presidentsstrijd verlaat. In augustus vorig jaar verliet Francis Suarez, de burgemeester van Miami, ook al het toneel. Overgebleven crypto-liefhebbers zijn Robert F. Kennedy Jr., de neef van John F. Kennedy, en Ron DeSantis, Republikein en tevens gouverneur van Florida.

Crypto plannen Ramaswamy

Ramaswamy, een voormalig biotechdirecteur, dook op in het presidentiële campgagnecircuit als een relatief onbekende kandidaat, maar verwierf al snel aanhang binnen de crypto gemeenschap.

Hij was de enige presidentskandidaat die een beleidskader voor crypto introduceerde. In zijn plannen legde hij de nadruk op het beschermen van softwareontwikkelaars en wallets, het classificeren van de meeste cryptovaluta als commodities en het aanzienlijk verminderen van de invloed van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de cryptosector.

Tijdens zijn campagne accepteerde hij zelfs bitcoin-donaties. In mei vorig jaar kondigde hij de stap aan. Hij was de tweede presidentskandidaat ooit die BTC accepteerde voor zijn donaties. Robert F. Kennedy Jr., ging Ramaswamy voor.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment