bitcoin passeert $67.000, hoofdrollen voor PEPE en TON

Petra van der Werf


Vannacht steeg bitcoin (BTC) voor het eerst sinds anderhalve week tot boven de $67.000, maar er bleek niet genoeg kracht achter de opleving te zitten. Vandaag houdt de koers zich sterk boven de $66.000, en de afgelopen uren heeft bitcoin zijn stijgende trend weer nieuw leven ingeblazen. De bitcoin koers is ongeveer met 1% gestegen de afgelopen dag, wat de meeste altcoins een lichte boost heeft gegeven.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,574 biljoen dollar, wat 0,9% hoger is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 62.526euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 67.011 dollar. Bitcoin heeft nu 50,9% van de markt in handen. Dit percentage is iets gedaald sinds gisteren waarmee altcoins dus iets beter presteren.
 • Er is voor 79,05 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag, wat 17,7% meer is dan gisteren.

De hardste crypto stijgers, waaronder pepe (PEPE)

Nu bitcoin weer stilletjes zijn weg omhoog heeft gevonden, maakt de rest van de markt ook een kleine sprong. De meeste altcoins bevinden zich momenteel op een iets hogere prijs dan gisteren, maar er zijn zoals altijd enkele opvallende uitschieters. De grootste top 50 stijgers zijn pepe (PEPE), bittensor (TAO) en stacks (STX). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Pepe (PEPE): +17,61%
 • Bittensor (TAO): +6,71%
 • Stacks (STX): +6,16%
 • Arweave (AR): +4,86%
 • Immutable (IMX): +5,88%

De hardste crypto dalers, waaronder toncoin (TON)

Ondanks de bredere marktopleving zijn er veel altcoins die vandaag in de min staan. Enorme dalers zijn er niet, maar het aan Telegram verwante toncoin (TON) heeft het allerminst makkelijk. De grootste top 50 dalers zijn toncoin, mantle (MNT) en maker (MKR). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Toncoin (TON): -6,63%
 • Mantle (MNT): -3,08%
 • Maker (MKR): -2,17%
 • Internet computer (ICP): -1,93%
 • Aptos (APT): -1,23%

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Vanmorgen verscheen een nieuwe wending in de nog altijd lopende rechtszaak tussen Ripple, het bedrijf achter XRP, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ripple heeft bezwaar aangetekend tegen de eerdere eis van de toezichthouder voor een megaboete van bijna 2 miljard dollar.

De chief legal officer van Ripple, Stuart Alderoty, liet op socialmediaplatform X weten dat de eis naar zijn mening bewijs is van de ‘’voortdurende intimidatie’’ van de SEC tegen alle crypto in de Verenigde Staten.

De SEC beargumenteerde eerder dat het met de boete een waarschuwing af wil geven aan de gehele crypto-industrie.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 7Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment