bitcoin overstijgt snel $70.000 door bullish patroon

Petra van der Werf


De bitcoin (BTC) koers is het afgelopen weekend verder omhoog geklommen, waarmee de forse daling van begin vorige week volledig is uitgeveegd. Volgens een gerenommeerde crypto-analist beweegt bitcoin al weken in een hoopvol ‘bullish wolfe wave’ handelspatroon, en is de stijging van de afgelopen dagen slechts het begin van een grotere koersbeweging.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin weer op weg naar $70.000?

De bitcoin koers bevindt zich al sinds halverwege maart in een neerwaartse trend. Op 14 maart werd een all-time high van $73.800 neergezet en sindsdien is het eigenlijk alleen nog maar bergafwaarts gegaan. Bitcoin heeft steeds lagere hoogte-en dieptepunten neergezet, ten koste van het algehele marktsentiment.

Crypto-analist Beetcoin liet op socialmediaplatform X weten dat nu de ‘’kans groot is op een bullish meltface-beweging’’. Hij liet aan zijn 57 duizend volgers weten dat de koers mogelijk een explosieve stijging te wachten staat, waarmee zijn ‘’favoriete’’ handelspatroon voltooid zou worden. Hij anticipeert op een stijging tot voorbij de $70.000, en mogelijk tot een nieuw prijsrecord. Het zou het einde betekenen van de neergaande trend.

BTC is sinds woensdag al met meer dan 15 procent de lucht in geschoten. Vanmorgen werd een piek van zo’n $65.500 bereikt, maar inmiddels is de koers iets teruggezakt tot vlak boven de $64.000.

Het sentiment op de cryptomarkt is sinds vrijdag weer flink opgeveerd. Op die dag werd de belangrijke weerstand van $60.000 weer doorbroken, en zagen de bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) voor het eerst sinds 23 april weer kapitaal instromen. Met een netto-instroom van $378,3 miljoen was het zelfs de beste handelsdag sinds 26 maart.

Wat aanvankelijk een bloederige week leek te worden, is gisteren uiteindelijk toch met winst afgesloten, wat een bemoedigend teken is. Of Bitcoin ook daadwerkelijk het door Beetcoin geschetste patroon zal nabootsen, moet nog blijken.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 64.275dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 59.751. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,57% in de plus.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment