Bitcoin koers veert terug – is de $93.000 al in zicht?

Petra van der Werf


Goedendag en welkom bij deze koersanalyse van bitcoin (BTC), die educatief van aard is en niet als financieel advies bedoeld is. Met Bevrijdingsdag net achter de rug, reflecteren we op een periode van significante schommelingen binnen de cryptomarkt. Vandaag duiken we dieper in de recente trends, mogelijke scenario’s, en de technische indicatoren die van invloed kunnen zijn op de toekomstige bewegingen van bitcoin.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Marktsentiment en recent herstel BTC

De afgelopen dagen kleurde de markt groen, wat wijst op een tijdelijk herstel. Bitcoin, die tijdelijk boven de $63.000 schoot, vertoont tekenen van veerkracht. Echter, onder deze oppervlakkige winsten schuilt een complexer verhaal van fluctuerende sentimenten en technische weerstanden.

Bitcoin’s koersbewegingen werden recentelijk beïnvloed door zowel macro-economische factoren als specifieke marktdynamieken. Met een lichte zwakte in de dollarindex, zien we een positieve correlatie die bitcoin en andere risicovolle activa ondersteunt. Dit, gekoppeld aan bewegingen in traditionele markten zoals de S&P 500, geeft ons cruciale inzichten in de mogelijke richting van de cryptomarkt.

Technische analyse en Voorspellingen

Vanuit een technisch perspectief, zien we dat Bitcoin zich mogelijk nog steeds in een neerwaartse trend bevindt, ondanks de recente stijgingen. De dagelijkse grafieken tonen een patroon van lagere hoogtes en lagere dieptes, wat typisch wijst op een bearish trend. Echter, er zijn indicaties dat deze neerwaartse trend aan het afvlakken is, wat een mogelijke ommekeer zou kunnen signaleren.

Een interessant aspect in de huidige marktstructuur zijn de zogenaamde ‘liquidity zones’ waar aanzienlijke ondersteuningen en weerstanden liggen. Deze zones, zoals de support rond $50,000 tot $52,000, zijn kritiek voor het bepalen van Bitcoin’s korte termijn traject. Een sterke doorbraak boven deze niveaus kan een nieuwe test van hogere weerstanden initiëren, terwijl falen hierbij zou kunnen resulteren in verdere dalingen. Als we door de vorige records breken zou het zomaar kunnen dat we richting de $90.000 gaan.

Join de “de Bitcoin Consultant” community

John sluit zijn video’s altijd af met “happy trading”. Want dat is wat hij voor traders doet: hij maakt de moeilijke materie begrijpelijk middels de Youtube video’s en cursusaanbod waardoor traden een “happy” onderneming wordt. Duizenden hebben zijn cursussen al gevolgd en je kunt hier beginnen met de gratis kennismakingscursus. Naast de wekelijkse video’s kun je ook meer updates krijgen in zijn gratis Telegram.


Post Views: 328Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment