Bitcoin koers vecht met $52.000, dogecoin stormt top 10 binnen

Petra van der Werf


Gisteren was het opnieuw raak; de bitcoin koers wist de belangrijke $50.000 te doorbreken. Hierna bleef het relatief rustig, maar kroop bitcoin wel langzaam verder omhoog.

Ook zien we de altcoins vandaag behoorlijk aantrekken. In deze marktupdate lees je alles over de laatste stand van zaken op de cryptomarkt.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin prijs bij volgend obstakel

Bitcoin kwam gisteren na de uitbraak door $50.000 al vrij snel bij $52.000 terecht, de volgende weerstandszone. De koers kon de $52.000 echter niet direct breken.

In de loop van de dag en afgelopen nacht zetten de bulls een nieuwe aanval in op dit prijsniveau. Even leek het te lukken om ook dit niveau te breken. Een lokale piek werd bij $52.557 neergezet.

Op de grafiek is te zien dat de koers op dit moment nog altijd stoeit met de $52.000. Dit is dan ook voor vandaag het belangrijkste prijsniveau om in de gaten te blijven houden.

Bitcoin koers grafiek van de afgelopen 24 uur (15-02-2024).
De bitcoin koers brak gisteren boven de $50.000 uit, maar stoeit nu met $52.000. – Bron: CoinMarketCap.

Al met al wordt bitcoin op dit moment voor een waarde van $51.868 verhandeld op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS). De bitcoin euro prijs is op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo nu €48.409.

Opvallende verschuiving: Goud stroomt leeg, bitcoin in trek

De afgelopen tijd is er een opvallende verschuiving plaats aan het vinden. Vaak worden bitcoin en goud gezien als rivalen van elkaar; beide zijn schaarse activa die als veilige haven kunnen fungeren ter bescherming tegen bijvoorbeeld inflatie.

Bitcoin ziet in de strijd met goud een positieve ontwikkeling. Waar goud beursfondsen (ETF’s) sinds begin dit jaar met 3% krompen, zagen de bitcoin ETF’s juist een groei van 23%.

“Dit is absoluut krankzinnig, er is sinds het begin van het jaar voor meer dan $3 miljard aan goud-ETF’s gedumpt.

Het lijkt een rotatie naar Bitcoin ETF’s en die zijn 13x kleiner dan goud.” Aldus analist James van Straten.

De in- en uitstromen van goud en bitcoin ETF’s. – Via James van Straten en Zerohedge op X.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Altcoins als cardano, XRP en ethereum trekken aan

Tot slot werpen we een blik op de rest van de cryptomarkt. Daar zien we de altcoins nu ook behoorlijk aantrekken. Zo handelt ethereum (ETH) op een prijs van $2.776 na een stijging van 4,9% de afgelopen 24 uur.

Andere grote stijgers zijn ripple (XRP) met 4,3% en cardano (ADA) met 4,7%. Ook avalanche (AVAX) doet het goed en steeg het afgelopen etmaal met 5,1%.

De grootste stijger van de top 10 is dogecoin (DOGE). De meme-coin staat 5,2% in de plus en komt daarmee weer de top 10 binnen.


Bitcoin koers veert op na positief nieuws, ‘weerzinwekkende instromen’

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Gratis 18 ADA, 124 DOGE of andere crypto bij Bitvavo

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 18 ADA of 124 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment