Bitcoin koers onderuit, solana en zijn grootste memecoin dalen hard

Petra van der Werf


De bitcoin (BTC) koers is weer onder de $63.000 gedoken. Na dagen veelal zijwaarts te hebben bewogen rond de $64.000 heeft de koers nu een duikvlucht van enkele procenten gemaakt. Bitcoin’s koersdaling heeft bijna iedere grote altcoin met zich mee omlaag getrokken, met solana (SOL) en dogwifhat (WIF) als opvallende dalers.

BTC op weg naar $61.000?

De bitcoin koers heeft enkele dagen zijn best gedaan om de weerstand rond de $64.000 te veroveren, maar is hier niet in geslaagd. Al talloze keren heeft de koers een poging gewaagd, maar kreeg telkens nul op het rekest.

Ook gisteren bewoog de koers veelal vlak onder de $64.000. In de middag oversteeg bitcoin kortstondig dit prijslevel, waarna de bears de controle overnamen. Gedurende de avond is de koers steeds verder weggezakt, waardoor aan het begin van de nacht een dieptepunt van vlak onder de $62.500 werd bereikt. Inmiddels is de koers ietsjes opgekrabbeld, maar bevindt deze zich nog altijd onder de $63.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Het eerstvolgende steunniveau voor BTC ligt om en nabij de $61.000. Mocht er meer pijn op de loer liggen, is de kans groot dat hier liquiditeit wordt opgehaald. Op de weg omhoog dient $64.000 logischerwijs als belangrijke weerstand.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 63.425 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 58.388. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,90% in de min.

Cryptomarkt kleurt rood, SOL en WIF dalen hard

Zoals gewoonlijk volgen de meeste altcoins de koersrichting van bitcoin. Binnen de bredere top 100 zijn er slechts enkelen die aan een daling weten te ontsnappen. De op Solana gebaseerde memecoin dogwifhat is de grootste top 100-daler van vandaag, met een verlies van 8,65%.

Kijkend naar de 10 grootste cryptomunten dan is er geen enkele stijger op te merken. Zo is ethereum (ETH) met 1,28% gedaald, ripple (XRP) met 2,43% en cardano (ADA) met 1,21%. Solana (SOL) en dogecoin (DOGE) zijn de grootste verliezers, met dalingen van respectievelijk 4,48% en 3,21%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment