Bitcoin koers daalt, belangrijke inflatiecijfers op komst vandaag

Petra van der Werf


Bitcoin (BTC) heeft wat stoom afgeblazen na de gigantische stijging van eerder deze week. We bekijken hoe de koers er momenteel voorstaat en brengen je volledig up-to-date met alle belangrijke koerslevels. Vandaag kunnen we bovendien volatiliteit verwachten na de publicatie van belangrijke Amerikaanse inflatiecijfers. Ook dit komt aan bod zodat je niet met verassingen komt te staan.


šŸŽ Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin koers bereikt steunniveau

Als eerste bekijken we de bitcoin koers die sinds gisteren in een lichte neerwaartse trend terecht is gekomen. Nadat gisterochtend een piek van zoā€™n 34.800 dollar werd bereikt, ging het bergafwaarts. Tot tweemaal toe is de koers gedaald tot een dieptepunt van ongeveer 33.800 dollar. Dit steunniveau, dat tot onder de 33.600 dollar loopt, blijkt vooralsnog uitstekend zijn werk te verrichten.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. ā€“ Bron: CoinMarketCap

Bij een verdere stijging zal 34.700 dollar een erg belangrijk level zijn. De afgelopen dagen was bitcoin niet in staat zich op positieve wijze te distantiƫren van dit niveau. Mocht de koers hier met overtuiging doorheen breken, dan liggen nieuwe jaarlijkse hoogtepunten van boven de 35.300 dollar in het verschiet.

Bij een daling tot onder de 33.600 dollar, is het belangrijk om boven de 33.000 dollar stand te houden om een verder bloedbad te voorkomen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 34.051 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 32.243. Ten opzichte van gisteren heeft de koers 1,76 procent in moeten leveren.

Altcoinmarkt: polygon daalt het hardst

Binnen de top 15 cryptocurrencies is rood de enige kleur die momenteel te zien is. Iedere altcoin is gedaald ten opzichte van 24 uur geleden. Polygon (MATIC) is het hardst onderuit gegaan. De MATIC koers staat op het moment 3 procent lager dan gisteren

Andere significante dalers zijn cardano (ADA) en Toncoin (TON), met respectievelijkĀ  2,17 en 2,44 procent.


šŸŽ Deze week: Handel je eerste ā‚¬10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin vandaag: belangrijke inflatiemeter Amerikaanse centrale bank

Vandaag zijn alle ogen gericht op de publicatie van de Kern Persoonlijke Consumptieve Bestedingen. Deze inflatie-indicator, ook wel ā€˜Personal Consumption Expendituresā€™ (PCE) genoemd, wordt vaak beschouwd als een van de favoriete inflatiemeters voor de Federal Reserve. De PCE omvat een breder scala aan goederen en diensten dan de doorgaans bekende consumentenprijsindex (CPI) en het kern-aspect betekent dat voedsel- en energieprijzen uitgesloten worden.

Er wordt een jaarlijkse stijging van 3,7 procent verwacht, terwijl deze vorige maand uitkwam op 3,9 procent. Ten opzichte van vorige maand wordt een stijging van 0,3 procent aangenomen, terwijl deze vorige maand gelijkstond aan 0,1 procent.


šŸ”” Vandaag: ā‚¬56 goud gratis

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin ofĀ ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 16,90 MATIC of 37,12 ADA! Maak via deze link een account aan bij BitvavoĀ en ontvang 10 euro gratis, Ć©n handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment