Bitcoin kan keihard stijgen als dit patroon uitkomt, zegt topanalist

Petra van der Werf


Bitcoin (BTC) gaat de afgelopen tijd door een volatiele periode heen. Waar het zelfs even zakte naar een koers van onder de $57.000, lijkt de digitale munt zich momenteel weer te stabiliseren rond een hoger niveau van $63.500. De ervaren handelaar Peter Brandt ziet dit als een positief teken en blijft bullish.

Brandt verwacht dat BTC zijn eerdere hoogtepunt van $73.700 binnenkort weer zal evenaren als het een klassiek bullish patroon blijft volgen. Op het social media platform X liet de handelaar een grafiek zien met verschillende voorwaarden voor een dergelijke stijging.

De grafiek die Brandt laat zien is een zogenaamde “bull market continuation chart construction“. Dit houdt in dat bitcoin, als het de huidige prijsniveaus kan vasthouden en verder stijgt, een patroon zal vertonen dat vaak voorkomt tijdens bullmarkten. Dit suggereert uiteindelijk dat de opwaartse trend zal worden voortgezet.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Tegenstrijdige bitcoin voorspellingen

Of we de handelsveteraan moeten geloven valt nog te betwisten. Hoewel hij in 2018 correct de crash van de crypto markt voorspelde, was Brandt een aantal dagen geleden nog pessimistischer ingesteld.

Op zijn eigen website vermeldde de analist dat de recente all-time high (ATH) het hoogtepunt van de huidige cyclus zou kunnen zijn en dat de bullmarkt mogelijk al voorbij is. Het staat in schril contrast met ook zijn andere optimistische voorspellingen, waarin hij een voortzetting van de bullrun tot september 2025 en prijzen tot $200.000 voorspelde.

Brandt baseerde deze terughoudende prognose op het statistische concept van “exponentieel verval”, waarbij hij stelt dat de groei van bitcoin tijdens elke bullmarkt steeds minder sterk wordt.

BTC whales grijpen koopkans

Whales lijken voorlopig het eens te zijn met de optimistische voorspelling van Brandt. Volgens gegevens van blockchain analyse platform CryptoQuant hebben BTC whales binnen 24 uur meer dan 47.000 BTC ingeslagen, ter waarde van $2,8 miljard, na de recente daling van bitcoin onder de $60.000.

De accumulatie wijst op een groeiend vertrouwen in de toekomst van de cryptocurrency. Na de dip steeg de bitcoin prijs met meer dan 4,5%, waarbij individuele en institutionele investeerders zoals BNP Paribas en soevereine vermogensfondsen hun positie versterkten.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment